Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

speedy25

bil v nedeljo na pokljuki in nabral okoli 50 jurčkov in veliko gozdnih šampinjonov

pipo

Pozdrav vsem skupaj!

Sem novi na forumu...in vaše teme so mi zelo všeč!

Da še jaz delim z vami nekaj gobarskih utrinkov:

Tudi jaz sem bil v nedeljo na Pokljuki in v eni uri nabral okrog 2,5kg štorovk in tri jurčke!

Čeprav je bilo ljudi v gozdu več kot gob, se je dalo kaj nabrati!

Lep gobarski pozdrav iz Nove Gorice

dverbnik

Včeraj v sredo sem bil na pokljuki in Jelovici- suša za razliko od sobote ko sem nabral gajbico- samo stare, suhe in pozabljene.
Čakamo dež in luno po 20.8 ali 2 september

conn

ojla,

na celjskem lepo dežuje!!!!
juhuhu!!!! :) ;) :D ;D

Nagi Bator

Citat od: conn dne 09 Avgust 2012, 18:24na celjskem lepo dežuje!!!!
Ma, tak dez, kot je bil tale popoldanski zdajle, bi moral trajat vsaj 2 ali 3 dni, da bi namocil zemljo v gozdu.

Martin

 :D
pozdrav.
Danes sem šel preverit na pohorje stanje, in bi še moglo bit kr dežja ni pa totalna suša.Je pa polno majhnih golobic in drugih mladih gob.Našel sem le enga jurčka a ta je bil kar konkretn.

lp
Martin

pipo

pa še nekaj slikic

MIČO

Zdravo

Martin me je spodbudil da sem danes popoldne šel pogledati kakšno je stanje V Karavankah.Je enako kot na Pohorju.Do 1100 mnm je precej suho in gob praktično ni.Nato pa je do 1250 mnm kar veliko golobic.Na tej višini sem našel tudi 60 dkg lisičk in manjšega jurčka.

lp MIČO

Martin

 :P
Ja Mičo vsaj nekaj je bilo jaz bom vrjetno šel spet v nedeljo malo po pohorju ,če bo do takrat kaj pognalo.Ja avgust bo kar slab glede rasti gob a tako leto je že bilo 2009. Takrat tud nisem v avgustu našel nič kaj exstra a je za mene bilo najbolše gobarsko leto zadnjih pet let. Zakaj, ker so od začetka septembra tako pognali gobani in rastli vse ,do sredine oktobra vsaj za mene res zelo močna rast. Hja morda bo letos kaj podobnega

lp
Martin

Knedel

Pozdravljeni gobarji in gobarke!

Že nekaj let spremljam vaše komentarje in slike, danes pa me je sin prepričal, da se tudi midva prijavima in deliva mnenje in slike z vami.  ::)
Danasnje gobice so nabrane na višini okrog 1500 m v Štajerskih gozdovih.

LP, Knedel

sonce1

Danes sva se vrnila z dopusta na Rogli. Včeraj in danes sem našla ob robu pašnika krasne šampinjončke (cigančke), soseda v apartmajih pa lisičk za eno juhico...V gozdu je videti tudi mnogo mladih golobic - jih ne poznam poimensko in jih tudi ne upam nabirat, so pa rožnato rdečkaste in rumene do okraste. Zelenkastih ni bilo nič. Sicer pa je včeraj in danes tam padlo kar nekaj dežja! Lep pozdrav vsem forumašem in veliko gobarskih uspehov!

Martin

 :D
zanimivo ime. :P
Pozdravljen KNEDEL lepo ,da ste se pridružili in že sprve dodali fotografijo zelo lepe gobe ste našli nekaj pa le raste.
No dans sem tud sam gobaril na pohorju na1300mnv.Vlage po mojem dovol a gob še vseeno ni no kar nekaj je mladih gobic ,ki jih ne poznam. Našel sem le dva jurčka,a po knedlovi fotografiji mislim ,da bi se še višje znalo pričet kaj dogajat.

Lp
Martin ::)

Knedel

Tudi danes sem šel v gozd, vendar ni bilo nobenega jurčka. Samo par lisičk sem našel. Sem pa kljub temu nabral pol košare...  ;)


LP, Knedel

sonce1

Zelo simpatična bera! Treba se je znajti, če ni gobic.... :) lp sonce1

gobarja

Vem da ni to tema za sem gor ampak bom vseno napisal, saj nas pomojem vičina obožuje naravo.

Danes se bo pri nas videl metaorni dež in sicer se ubrnete na severozahod tam jih bo največ in sicer bo 1 utrinek na 3-4min. Priporočam da se usedete na vrt in odprete hladno pivo ali kaj podobnega in uživate ob utrinkih. Žal pa o gobah nimam kaj napisati saj je v nasih gozdovih an gorenskem suša. Če koga lih nezanima ta tema kar sem napisal vas prosim da nepisete negativnih kometarjev hehe ker tudi dma vem da ni to lih tema za sem, ampak sem se odlocil da bom to delil tudi z vami! :))))

Lep gobarski pozdrav. :)  ;)