2 žlici maščobe
1/2 kg golobic
čebula
1/4 kg svinine
2 jajci
sol, rdeča paprika
zelen peteršilj
maščoba za model
sok pečenke
Na maščobi dušimo očiščene, oprane in narezane gobe s sesekljano čebulo in zmleto svinino. Nekoliko ohlajeni zmesi primešamo rumenjake, sol, papriko in veliko sesekljanega zelenega peteršilja ter nazadnje trd sneg iz beljakov. Zmes nadevamo v dobro pomaščen pudingov model in kuhamo v sopari 1/2 ure. Kuhanega zvrnemo na krožnik in obložimo s pečenim krompirjem, drobnjakovimi žličniki ali nabrizgamo s krompirjevim pirejem ter polijemo s sokom pečenke. Okrasimo z vejicami zelenega peteršilja.
(https://i.ibb.co/1KPDD0Q/DSC02015.jpg) (https://ibb.co/XpKhhWL)
Vir: Petkovšek -Stanič: Gobe