Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - jevnac12

#1
Nabiranje gob / Odg: gobarjenje 2011-2del
29 December 2011, 17:27
Pridružujem se Martinu in tudi jaz želim vam v družini ter seveda spletnim sopotnikom - vse najboljše.

Nace
#2
Nabiranje gob / Odg: SNEŽKE
03 November 2011, 17:47
Najmanj 14 dni že pridno obiskujem moja rastišča snežk, pa nič. Ampak mi se ne damo, ne?
#3
Kulinarika / Odg: Okusi posameznih vrst gob
16 Oktober 2011, 10:35
Mene pa zanima kaj gobarji menite o okusu Sočne mlečnice, ki je, kolikor vem, nekaterim všeč, drugim pa ne. Mogoče še kakšen nasvet za pripravo te gobice.
#4
Nabiranje gob / Odg: gobarjenje 2011-2del
12 Oktober 2011, 18:47
Pozdravljeni Martin

Ne veliko let nazaj, se spomnim vaših vprašanj na tem forumu in sicer nekako v smislu 'Ali kdo ve, kje na Pohorju rastejo jurčki?'. Danes pa vidim, da ste postali pravi gobarski maček in z užitkom preberem vsako vaše pisanje. Z željo in veseljem se vse da. Bravo in dobro bero še naprej. Lep pozdrav - Nace.
#5
Nabiranje gob / Odg: gobarjenje 2011-2del
12 September 2011, 18:31
Naj povem, da tudi v okolici Celja gobe spijo, zato sem bil danes toliko bolj presenečen ob najdbi prekrasnega žveplenega lepoluknjičarja. S svojimi oranžnorumenimi barvami je okrasil vso sivojavo okolico v gozdu. Povrhu je bil še mlad zato...mljac, mljac. Lep pozdrav.

#6
Nabiranje gob / Re: katera goba je to
09 Julij 2010, 07:48
Verjetno gre za leponogi goban in ne lepi. Lapsus predvidevam.

lp Nace
#7
Nabiranje gob / Re: spomladanska gobe
19 Maj 2010, 21:09
Martin, moja žena je našla Poletnega gobana že 2. maja letos. Bil je osamelec in kakor rečemo "bolj slučajne je bil". Sam sem v začetku maja našel kakšnih 4 ali 5 Žametastih gobanov, predvčerajšnjem pa dva Borova gobana, ki pa sta bila, zaradi dežja, povsem gnila.

Mislim, da bodo Poletni gobani prav kmalu pognali, saj je vreme dokaj ugodno. Kako je s Poletnimi gobani na tvojih terenih na Pohorju pa nimam pojma.

Lep pozdrav Nace iz celjskih gozdov.
#8
Pridružujem se tej čestitki ter se zahvaljujem za celoletno zanimivo branje prispevkov članstva in strokovnih odgovorov naših determinatorjev.

lp Nace
#9
Nabiranje gob / Re: Identifikacija gob
26 Junij 2009, 15:04
Tudi sam sem letos našel Hrastovo razvejanko v mladem bukovem gozdu.

lp Nace

#10
Nabiranje gob / Re: Sezonske gobe
12 Avgust 2008, 19:39
Lep pozdrav!

Zadnji dan julija sem po dolgem času naletel na karžlja in vam pošiljam sliko. Gobo sem našel na Kozjanskem in sicer na gozdnji meji blizu kraja Buče. Zrasla je ob robu asfaltne ceste in je bila dobro vidna, zato res upam, da je "preživela".

V širši okolici Celja (Vojnik, Šentjur) sem pred leti pogosto naletel na to prekrasno mušnico, a zadnja leta jih ni bilo več. Zanimivo je, da so ti "placi" bili umeščeni ne le med hraste, temveč tudi med kostanje in bore.

Tokratna gobica pa je rastla blizu hrasta in na revni, s kamenčki posuti zemlji.

lp Nace




#11
Nabiranje gob / Re: smrekova kresilača
18 Januar 2008, 14:49
Zanimivo. Nisem še slišal za zunanjo uporabo, sem pa za notranjo in sicer da preprečuje vnetja prebavnega traku, povečuje odpornost proti rakavim oboljenjem, Indijanci plemena Cree pa so jo uporabljali za zaustavljanje krvavenja, kot  stiptik (iz interneta seveda).

Žal mi je, kar se nisem mogel udeležiti predavanja g. Gorenjška lani. Letos se ga bom, če le ne bo prišlo kaj vmes.

Lep pozdrav

Nace
#12
Nabiranje gob / smrekova kresilača
18 Januar 2008, 08:56
Lep pozdrav g. Slavko

Lani sem vam poslal sliko smrekova kresilača posneto 31. januarja, letos pa sem isto gobico šel poslikat - po enem letu. Lepo se razvija, a ne?

lp Nace





#13
Nabiranje gob / čestitka
20 December 2007, 10:45
Gobarjem GD Lisička, vsem prijaznim gobarjem na forumu ter Jerneju in Slavku želim srečno in zdravo leto 2008 ter dobro bero.

jevnac12
#14
Nabiranje gob / Re: Vrsta gobe?
31 Oktober 2007, 20:36
Lep pozdrav Jani!

Ker trenutno na forumu ni determinatorjev, ki bi lahko zanesljivo potrdili vaše mnenje, naj se oglasim še jaz, malo zato, ker pač imam nekaj časa, malo pa zato, ker sem Jesenskega hrčka že večkrat srečal in je bil prav takšen kot je na sliki g. Habanera.

Po vaših slikah iz Istre sem kar malce po štajersko "fovšn", ker sem včeraj in danes gobaril, brez kakšnega večjega uspeha. Res je bilo nekaj standardnih jesenskih gobic in nekaj koprenk, ki jih ne poznam (pa tudi na tej strani jih ne - poglejte, "katera gobica je na sliki" izpred nekaj dni), drugega pa nič, z izjemo ene same T. portentosum.

Vseeno lep pozdrav v primorske kraje!

Nace
#15
Nabiranje gob / Re: Koje su ovo gljive
31 Oktober 2007, 20:07
Lep pozdrav!

Moram priznati, da odgovor pravzaprav ni bil odgovor, in če je bil, je bil bolj kot ne slučajno hiter.

Počajkava na resnične poznavalce.

lp Nace