Našel sem doslej najboljši recept za pripravo zimskih panjevk. V originalu bi naj uporabljali jagnjetino, vendar jo je možno uspešno nadomestiti z mesom ki je precej cenejše in ima podoben okus (npr. junčje meso ali vratovina). Za prilogo sam uporabljam kuskus (zelo dober je že predpripravljen orientalski), njoke ali celo suflet. Na tej povezavi je originalen recept:
http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.gobenabovskem.si%2Frecepti.php%3Frecept%3D28%26slika%3Dslika1%26pozicija%3D28&ei=u1McTY5qjsHxA9LB8ZoF&usg=AFQjCNEMbNM0O17dwLsEsps7iqwsH3nMHw
JAGNJETINA Z ZIMSKO PANJEVKO
Za 4 OSEBE | Čas priprave 10 MINUT
SESTAVINE:
- 40 DKG JAGNETINE ZREZANE NA TRAKOVE
- 40 DKG ZIMSKE PANJEVKE
- 2 STROKA SESEKLJANEGA ČESNA
- 1 ŽLICO SESEKLJANIH KAPER
- MAJHEN SESEKLJAN FEFERON
- SOL
- OLIVNO OLJE
PRIPRAVA:
UPORABIMO SAMO KLOBUČKE ZIMSKE PANJEVKE, BET JE ŽILAV IN TRD. KLOBUČKE BLANŠIRAMO. NA OLIVNEM OLJU NA BRZINO POPEČEMO JAGNETINO (2 MINUTI). DODAMO PREOSTALE SESTAVINE IN V TREH MINUTAH KONČAMO. DOMAČ KRUH SE IZVRSTNO PODA K TEJ PREPROSTI IN ODLIČNI JEDI.