Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - matjazz

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2020
26 December 2020, 15:54
Še panjevk, da ne bojo samo v loncu.

#2
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2014
03 Avgust 2014, 07:58
Citat od: kragulj dne 02 Avgust 2014, 20:43
Pozdravljeni.

v tem tednu, je gozd res bolj umirjen, kar se gobanov tiče, sem pa bil presenečen nad najdbo teh dveh primerkov, ki sta samo pozirali fotoaparatu...
Kdo ugane, katera primerka sta na fotografiji???
lp,
Precej težko tako samo iz enega kadra, mogoče smrdljiva golobica in velika vlažnica?
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2014
29 Maj 2014, 10:46
Včeraj na štajerskem ~600nmv

#4
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2014
03 April 2014, 11:27
Pa res so! Gobje sanje.

#5
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
17 November 2013, 15:35
Poezija, Kragulj :)
Letos so pa hitro začele, moje prve že 23. oktobra!

#6
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
28 Oktober 2013, 22:33
Še se najde kaj lepega!
Ta je od naše članice Zdenke ;)

#7
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2013
25 Oktober 2013, 08:04
Pozdravljeni,
prosim za identfikacijo:

-trobljica?
-?
-Kučmica
#8
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2012
13 Oktober 2012, 18:59
Kaj bi znalo bit to?
vonj ima podoben kot žvepleni lepoluknjičar.
hvala.

#9
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2012
09 Oktober 2012, 06:35
Prva je najverjetneje rdečkasta trhlenka, druga pa čebulasta mraznica. Mraznice se razlikujejo po nakosmičenosti in barvi, čeprav barvo lahko določa les iz katerega rastejo.
Počakajmo na strokovno mnenje.
#10
Mene vaša goba spominja na belo polževko.
#11
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
07 Oktober 2012, 06:58
Krasna bera!
Vlažnice so res lepe gobe, mislim da smo vsi navdušeni nad njimi.
#12
Ni ravno terna. Opečnata žveplenjača. Prekuhana sicer užitna, ampak ne preveč dobrega okusa.
Ne pa se zanašat na ta odgovor, nisem določevalec.
#13
Nabiranje gob / Odg: Katere gobe so to?
18 September 2012, 22:45
zdravo!
Prosim za determinacijo :)

1.) tobačni trosni listi
3.) 900 m nadmorske višine
#14
Kulinarika / Odg: brezova odpadljivka
13 September 2012, 13:37
Meni ima tudi zelo neprijeten okus. Pred par dnevi sem nabral zelo mlade, mehke primerke in se bom probal polužiti Ötzijeve tehnike:
razrezano na rezine nasolim in sušim v zračnem prostoru,
Posušene namočim v vodo in popečem.

Poročilo o okusu sledi :)
#15
Kulinarika / Odg: borova gljiva
13 September 2012, 13:30
Potrjujem da je borov glivec. Goba ni podobna nobeni drugi, še najbolj pa jelkovemu glivcu, ki je tudi užiten.
Vseeno počakaj na potrditev determinatorja (kot vedno)

Ni ga potrebno prekuhavati, užiten je tudi surov, vendar dosti boljši pražen z jajci. Nekateri ga panirajo.
Odlično zaokroži gobjo mešanico, v primeru da imaš tudi druge vrste.