Gobarjenje 2018

Začel/a klavir, 07 Januar 2018, 13:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

sistemc

Citat od: blaz3k dne 04 September 2018, 16:14


Slavko moj telefon ima najmanjšo opcijo 5 Mb in pri vas ne morem objavit nikakor. Če vaše tehnično osebje ni sposobno rešit težave  poiščite pomoč  ali jih pa zamenjajte, čas gre naprej.

Kot prvo prosim za malo več prijaznosti ... ker vam lahko vrnem z enako mero neprijaznosti: če niste sposobni najti ustreznih nastavitev na vašem aparatu, poiščite pomoč ali pa zamenjajte telefonski aparat! Predvsem pa se prenehajte obnašati ignorantsko!

Vsak še tako "turbo" telefon ima veliko opcij nastavitev, vendar to v bistvu ni tema. Sam uporabljam telefonski aparat, ki zmore zelo veliko resolucijo in to tudi uporabljam, ko pa fotografije objavljam ali pošiljam preko elektronskih sporočil, potem jih z ustreznimi orodji zmanjšam ter naredim primerne za objave ali pošiljanje. Kako se to naredi - ena od možnosti tukaj: http://www.gobe.si/forum/index.php?topic=785.0

Zavedati se je potrebno tudi, da Internet pasovne širine niso neomejene in je pravilno ter spodobno vsaj malo poskrbeti za to, da se pasovno širine ne tratijo tja v en dan, ker kolikor več prenešenih podatkov, toliko večji strošek - sem prepričan "blaz3k", da tudi vi nimate neomejeno količino prenosa na vaši mobilni napravi. Če pa že imate tako srečo in imate neomejno količino prenosa podatkov in neomejene prenosne hitrosti, niso vsi uporabniki taki srečneži.

Popolnoma se strinjam z gospodom Slavkom, da namen tega foruma ni zgolj zabava in ekshibicionizem (to FaceBook v vsake primeru vsaj deloma zagotovo je), pač pa ima forum veliko globlji pomen in s tem v resnici tudi veliko večjo vrednost.

Z odličnim spoštovanjem,

Janko





V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.

blaz3k


Vsak dan je več boljših telefonov in vsak bi moral iskat neke programe za prilagoditev, vi bi pa na vhodu lahko inštalirali pogram ki bi lahko to opravil mimogrede. Zato še enkrat vztrajam da to opravite ali pa res nima smisla da vztrajam tu priljudeh ki vztrajajo pri starem in se izogibajo napredku.

lp


jurčkoljub

@blaz3k takšnih kot si ti tu na forumu ne bomo čisto nič pogrešali. Če nisi sposoben slike pomanjšati na telefonu potem si sam poišči pomoč.

Kar se pa tiče gobarjenja, pa ja počasi se začenja. Danes šel malo višje na cca. 1400m in se kar lepo najde, je treba pa kar veliko prehodit.

Nagi Bator

#304
Off topic

@blaz3k

Cuj, uporaba foruma je zastonj in poleg tega dobis se profesijonalne opise za vec kot 1000 vrst gob. Vse zastonj. To na FB hudo dvomim da imas.
Lahko pa kupis licenco za program, ki ga omenjas, nabavis se par Tera velikih SSD-jev za v RAID ter placas mesecno hostingu (to bo najdrazje) za prenos vseh teh slik.
In ko je slika enkrat 5MB ali vec, se hitro nabere. Samo 100 ljudem se odpre ta slika, pa si ze na pol Giga. Samo za eno samcato sliko!
Ce si za, se morda celo upravitelji te strani zmenijo s teboj (samo ugibam), ker kar zahtevas pac ni poceni. Pa dela sploh se nismo vracunali.
To, da ti forum omogoca celo direktno nalaganje slik je luksuz in privilegij, ne pa pravica. Vecina forumov tega ne omogoca.
Da pa ti je tezko uporabit zunanji host za upoad slik, al pa slikat v manjsi resoliciji je pa cisto sprenevedanje. Nalozis slike, odklikas 3 kljukice in pejstas link - big dil. Ali pa spremenis preprosto nastavitev na telefonu. Ves, danes "je vse vec boljsih telefonov" in je to prav otrocje lahko naredit.
Ce pa si mnenja, da je Facebook nek cvet napredka in bo tebi bolj sluzil pri gobarskem hobiju, pol pa ti kar. Vsaj kar se mene tice ti ne bom branil.

On topic

Enkrat za vikend mam tud sam namen skocit na svoje place gor na Pohorje. Nekako pa se bojim, da bom moral iskat mesto za parkirat  :-\

blaz3k


Samo še to: Eni se trudijo da bi prišli na LUNO vi pa se pomikate na NULO.

sistemc

Citat od: blaz3k dne 05 September 2018, 09:17

Samo še to: Eni se trudijo da bi prišli na LUNO vi pa se pomikate na NULO.

O madonca - gospod Slavko, Nagi Bator ter ostali - očitno noben od nas ni dojel dejanskega sporočila blaz3ka:

Blaz3k ima nov mobilni ekstremno pametni telefonski aparat.  ;D ;D

Z odličnim spoštovanjem,

Janko



V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.

rotor

Odprite si novi topic pa tam trosite zlobo...razmislite!

Martin

 >:(

Rajši naj gdo da kake gobe gor al pa kaj o gobah napiše ne pa da se prepirate pa žalite vsakega povprek no mislim da ta forum ne gre več v pravo smer............................................Drugače pa ja ima
Blaz3k malo prav ne ker to da slikam gobe z telefonom ko je kripa proti drugim pa morn sliko stokrat pomanjšat da jo lahk naložim al pa iskat kuj neki program.. Tak da to bi lahk malo bolš uredili no jaz še vseeno rad naložim in si vzemem čas in slike pomašujem .........

Lp
Martin
GOBAN

Gobarka89

Lp
Včeraj in danes malo po pohorji.Nekaj se najde,če vstrajaš .So pa zelo pojedeni od polžov.Kar se pa tiče glede nalaganja slik imam tud jaz mali problem stem ampak dobro si pa vseeno vzamem čas in prilagodim slike.Slikice naložim malo kasneje :)

     Lp
Gobarka89

Ta Pravi Gobar

Enako jaz tudi po Pohorju okoli Areha danes - tu pa tam kak jurček za pobrat, hodil 4 ure, je kar polna košara, sem pa spet pustil polno prestarih - ne vem kaj je letos  ?  Enako so tudi moje precej požrte, se pa tudi nedotaknjene najde - a te so redke.

Zdaj me vse tako boli da sem prosil sosedo da mi jih očisti pa nareže za v skrinjo, pa si delima pol - pol.

Tudi golobic je kar, tu pa tam kostanjevka ... Kolega je včeraj v Halozah našel  polno karžljev ... pa jurčki so tam tudi začeli javljajo.

S prenosom slik se ne mantram ker moj računalnik niti mojega telefona ne prepozna ...

Dober ulov vsem, mokro je sigurno dovolj ...  :)

Gobarka89

 :)

Gobarka89

 :)

Gobarka89

Delajo družbo :angel:

Triglav

Po daljšem premoru so danes pričele rasti na Tržiškem koncu marele in to masovno,
upam da jim bodo sledile ostale gobe.
LP Peter