Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - yyyeb

#1
Kulinarika / Sirovke okus
30 September 2017, 11:18
Pozdrav. Vem, da se o okusu ne debatira ampak vseeno me muči in moram. Včeraj sem jeden rižoto z užitnimi sirovkami. Na isti način pripravljam tudi z jurčki ali mešanimi. Moram povedat,d aje bla rižota totalno zanič. Stran vržena goba, izgleda, da ni vsaka dobra na vse načine. Ista rižota je z jurči zelo okusna. Zanima, me če mislite, d abi ble same lupljivke ali same polstenke bolj okusne v rižoti glede na to, da so sorodnice gobanom? Da ne bo pomote, sirovke so mi dobre pečene in mešane.
#2
Kulinarika / Pogrevanje gob
27 September 2017, 09:32
Pozdrav, zanima me pogrevanje jedi iz gob. Veliko ljudi mi govori, da se jedi iz gob ne smejo več pogrevat, ko se enkrat ohladijo. A to velja za vse vrste gob in za vse vrste jedi? Nekako dvomim, da velja za vse isto.
#3
Nabiranje gob / Cevarke nevarne ali ne
21 September 2017, 22:16
Pozdrav. Letos sem se po dolgih letih želje začel zobraževati predvsem po tej spletni strani in knjigi o gobah cevarkah. Predvsem so me vedno v gozdu bodle v oči Lupljivke, Polstenke, Dedi in Turki, ki jih nisem nabiral. Vem da je med cevarkami strupen vražji goban zato se izogibam rdeče barve na vseh cevarkah. Zanima me, če moram biti še na kaj drugo pozoren? Kolko jaz vem ni bojazni, če goba pomodri, počrni.. Polstenk je pri nas veliko, gobarjev je veliko in vsi nabirajo Gobane zato bi rad začel še kaj drugega poleg.
#4
Kulinarika / Pogojno užitne kuhanje pečenje
21 September 2017, 22:04
Pozdrav. Zanima me, če lahko pogojno užitne gobe samo spečeš ali dušiš brez predhodnega kuhanja? Veliko sem prebral o tem, da moraš kuhat in vodo odlit. Zanima me tudi zakaj nekateri pred zamrzovanjem gobo oparijo z paro? Jaz jih direkt zamrznem.