Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - yyyeb

#1
Kulinarika / Odg: Sirovke okus
01 Oktober 2017, 08:32
Pozna kdo okus od macesnovih lupljivk? tukaj pri nas jih je ogromno.
#2
Kulinarika / Odg: Sirovke okus
30 September 2017, 19:52
katere so pa precej boljse od jurčkov? jaz take se nisem jedel. enkrat davno sem probal blagvo ampak se ne spomnim okusa
#3
Kulinarika / Odg: Sirovke okus
30 September 2017, 18:06
daj na pico jurčke. 100x boljša bo kot z šampinjoni. sirovk ti ne priporočam. Pizza z jurčki je pa tako dobra, da bi lahko samo testo in jurčke jedel.
#4
Kulinarika / Sirovke okus
30 September 2017, 11:18
Pozdrav. Vem, da se o okusu ne debatira ampak vseeno me muči in moram. Včeraj sem jeden rižoto z užitnimi sirovkami. Na isti način pripravljam tudi z jurčki ali mešanimi. Moram povedat,d aje bla rižota totalno zanič. Stran vržena goba, izgleda, da ni vsaka dobra na vse načine. Ista rižota je z jurči zelo okusna. Zanima, me če mislite, d abi ble same lupljivke ali same polstenke bolj okusne v rižoti glede na to, da so sorodnice gobanom? Da ne bo pomote, sirovke so mi dobre pečene in mešane.
#6
Kulinarika / Odg: Pogrevanje gob
27 September 2017, 13:32
ravno zato sprašujem, ker imam doma velik lonec gobove juhe in ne bi je rad mrzle jedel.
#7
Kulinarika / Pogrevanje gob
27 September 2017, 09:32
Pozdrav, zanima me pogrevanje jedi iz gob. Veliko ljudi mi govori, da se jedi iz gob ne smejo več pogrevat, ko se enkrat ohladijo. A to velja za vse vrste gob in za vse vrste jedi? Nekako dvomim, da velja za vse isto.
#8
Uporabljam majhno vejico za pajkove mreze in nic drugega
#9
Nabiranje gob / Odg: Cevarke nevarne ali ne
21 September 2017, 23:27
sem ze velkokrat prebral to in še kaj drugega. Zanima me mnenje forumašev. Po moji oceni, če se izogibam rdeče ali rdečkaste barve, nimam kaj zgrešit. Je tako?
#10
Nabiranje gob / Cevarke nevarne ali ne
21 September 2017, 22:16
Pozdrav. Letos sem se po dolgih letih želje začel zobraževati predvsem po tej spletni strani in knjigi o gobah cevarkah. Predvsem so me vedno v gozdu bodle v oči Lupljivke, Polstenke, Dedi in Turki, ki jih nisem nabiral. Vem da je med cevarkami strupen vražji goban zato se izogibam rdeče barve na vseh cevarkah. Zanima me, če moram biti še na kaj drugo pozoren? Kolko jaz vem ni bojazni, če goba pomodri, počrni.. Polstenk je pri nas veliko, gobarjev je veliko in vsi nabirajo Gobane zato bi rad začel še kaj drugega poleg.
#11
Kulinarika / Pogojno užitne kuhanje pečenje
21 September 2017, 22:04
Pozdrav. Zanima me, če lahko pogojno užitne gobe samo spečeš ali dušiš brez predhodnega kuhanja? Veliko sem prebral o tem, da moraš kuhat in vodo odlit. Zanima me tudi zakaj nekateri pred zamrzovanjem gobo oparijo z paro? Jaz jih direkt zamrznem.