sivi zajčki

Začel/a janja, 20 September 2010, 19:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

janja

Kaj z njimi - sivimi zajčki. Se dajo vlagat? Ali so boljši z jajci, ali pa samo tenstani, ali v juhi? Najprej jih iščem, potem jih vozim na determinacijo, na koncu pa ne vem kaj z njimi. Prosim za pomoč!
Hvala, Janja

slavko

Janja, večina gobarjev sive zajčke vlaga v kis.

Zajčki so trde in čvrste gobe, tudi če jih toplotno obdelate. Nekateri, ki ne marajo nekoliko "sluzastih" jurčkov in podobnih gob s cevasto trosovnico, imajo radi čvrste in hrustljave gobe. Taki se zajčkov zelo razveselijo.

Če pa imate na razpolago več vrst gob, bi vam priporočal gobovo juho. Ta je boljša, če je v njej čim več vrst gob.

Lep pozdrav,
Slavko

janja

Slavko, hvala za izčrpen odgovor. Mi smo jih naredili kar tenstane, z drugimi gobami, nekaj pa smo jih vložili v kis. Nekje sem prebrala, da so najboljše gobe za vlaganje v kis sirovke. Tudi to sem poizkusila, sedaj pa čakam, kakšno specialiteto bom jedla pozimi.
Še enkrat hvala , Janja

slavko

Janja, sirovke najpogosteje vlagajo Rusi in sicer v slanico. In to kar v sode. Tako jih potem pošiljajo po svetu v restavracije.

Za razliko od nas, ki jemo le sirovke iz katerih se cedi oranžen sok, poznajo Rusi kar nekaj tehnik obdelave drugih vrst mlečnic, tudi takih, iz katerih se cedi beli mleček in veljajo za neužitne.

Mislim, da bodo vaše sirovke, vložene v kis, kar dobra popestritev jedilnika.

Lep pozdrav,
Slavko