Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - maki21

#1
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2017
06 April 2017, 10:05
Pozdravljeni,

Pišem v imenu Permakulturnega Inštituta Maribor, kjer na Pobrežju v Mariboru po permakulturnih načelih pridelujemo zelenjavo. Ker gre za poustvarjanje naravnega ekosistema, so gobe nepogrešljiv del naše prakse. Tako smo na potke med grede zelenjave nasuli sekance, na katerih sedaj rastejo gobe, ki s svojimi miceliji nudijo hranilne snovi zelenjavi. Na gredah med solato, peteršiljem, čebulo, in ostalo zelenjavo tako rastejo različne gobe, prosim za pomoč pri determiniranju in podatek o tem če so gobe užitne ali ne. Hvala že vnaprej. Objavljam samo tri vrste ki rastejo sedaj, našteli smo jih sigurno že 10, če ne še več.

Ps.: Več o inštitutu najdete na: www.permakulturni-institut.si, naša vrata so odprta za obiske, v kolikor bi želeli priti pogledat gobe in zelenjavo sami.









#2
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2016
29 September 2016, 11:29
Pozdravljeni,
Danes zjutraj sem na vikendu, na travniku naletel na gobe, izgledajo kot travniški kukmaki tudi dišijo tako. Lističi so pa beli in ne temni kot običajno. Tudi bet je spodaj odebeljen. Za katero gobo gre? Ali je užitna?

Hvala in lp,
Aljaž


#3
Nabiranje gob / Odg: Katera goba je to?
09 Januar 2015, 09:51
Pozdravljeni,

Prosim za pomoč pri identifikaciji gobe. Napis na škatli je v francoščini zato nevem za katero vrsto gre. Podobna je bukovemu ostrigarju.




Hvala in lep pozdrav
#4
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
16 Junij 2013, 09:21
No, pa da se še jaz vključim z prispevkom.
Bil včeraj v gozdu, kozjak, okoli žavcarjevega vrha, od 300-850 n.m.v. V gozdu suho kot poper, vseeno pa se tu in tam najde kaj za v juho :)
Narava res preseneča, do zdaj sem temne gobane vedno našel samo jeseni, pa še to dokaj poredko na teh terenih. Pričakoval sem spomladanske svetle, našel pa tole:







Lp, Maki