Malo drugačna jed za praznične dni, ker zahteva malce več časa za pripravo, a brez skrbi, dela je za manj kot uro, le kuha se dolgo... Uporabne so praktično vse vrste gob, mi smo uporabili zimske panjevke iz zdajšnje sezone...
(http://shrani.si/f/G/Yf/35Rn05A0/dsc00535.jpg)
Sestavine:
Testo:
35dag moke z malo suhega kvasa
Kozarček belega olja
Sol, poper
Voda po potrebi
Nadev:
35 dag govedine
Korenje
Por
Zelena
Paradižnik
Čebula, česen
25 dag gob
Sol, poper
Preliv:
2 deci temnega piva
Malo worchesterske omake
Iz omenjenih sestavin zamesimo testo, ga na tanko razvaljamo in izrežemo krog s premerom kakšnih 30 cm, preostalo testo uporabimo za pokrov. Obložimo rahlo namaščeno skledo primerne velikosti in pričnemo z nadevom, ki ga predhodno dobro premešamo iz vseh sestavin ter preliva. Posodo pokrijemo z ostankom testa. S folijo za živila ovijemo skledo in jo prestavimo v večjo posodo tako, da se ne dotika dna, za kar uporabimo manjši podstavek. V posodo nalijemo kakšne štiri prste vode ter vse skupaj prekrijemo s pokrovom.
(http://shrani.si/f/4/zK/1ftXhYJg/dsc00526.jpg)
Kuhamo najmanj tri ure, voda naj le rahlo vre, vsake toliko je potrebno preveriti raven vode. S kuhanega pudinga odstranimo folijo, prekrijemo s krožnikom in obrnemo. V kolikor smo delali vse pravilno, bi izdelek moral ostati v enem kosu.
(http://shrani.si/f/3D/IP/2y2LF32b/dsc00548.jpg)
Zraven se prileže kakšna solata, v tem času morda francoska. Pa dober tek!
Hvala za dober recept! :)
Bravo! Super recept!