Ohrovt s papriko in bezgovimi uhljevkami

Začel/a klavir, 11 Februar 2014, 22:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

OHROVT S PAPRIKO IN BEZGOVIMI UHLJEVKAMI

Preprost, hiter, a zelo okusen recept, kjer lahko uporabimo bodisi kupljene ali nabrane bezgove uhljevke. Gobe so tudi zdravilne...

Sestavine:
-pest svežih ali primerna količina posušenih bezgovih uhljevk
-2 rdeči papriki
-1 vložen čili
-večja količina ohrovta
-2 čebuli
-200g smetane
-sol, poper, curry v prahu

Papriko, ohrovt, čebulo in uhlje narezati na tanke rezance. Vse dušiti z nekaj vode in smetano 15 minut. Dodati sol, poper in curry v prahu. (Namesto ohrovta lahko uporabimo kitajsko zelje, ki pa ga dušimo le 10 minut).

Predlagana priloga: riževi polpeti.

V kuhan riž vmešamo jajce in svoje najljubše začimbe ter popečemo na olju.

Mesojedci lahko k temu dodate še meso po želji, prileže se kaj ocvrtega.

K jedi gre dobro penina iz belega, še zlasti pa rdečega vina.

Vir besedila in slike: Kristiane Müller-Urban: Pilze, UMSCHAU, 2006. Izbral, prevedel in priredil: Ivan Ferčič