Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - anže

#1
Kulinarika / Odg: Gobe bisernice
04 November 2012, 01:10
Zakaj priporočate da se klobuk olupi?
hvala
lp
#2
Js jih z veseljem nabiram, vendar ne delam iz njih nič posebnega, grejo v skupaj z ostalimi. Sm pa enkrat probu pečenega pa je bil okusen. Mogoče da edino za juho niso najbolj primerni k potemnijo.
#3
Nabiranje gob / Re: sivke
30 Oktober 2010, 21:41
Očitno niso še čisto na koncu, sm nešel (sicer samo dve) čisto frišne sivke in celo košaro lijastih lisičk. Okolica Domžal.
lp
#4
Nabiranje gob / Re: Gobarska sezona 2010
03 Avgust 2010, 09:22
V nedeljo sem se poln upov po nedavnem dežju odpravil na 2 urni sprehod po gozdu. Bera, ena golobica?! Pa eno staro lisičko in kuštravca sm vidu. Okolica Domžal.
Gobe (ne)rastejo po dežju?!
#5
Nabiranje gob / Re: katera goba je to
08 December 2009, 12:31
Uh, nism pogledu lističev...
Bom tiho :)
#6
Nabiranje gob / Re: katera goba je to
07 December 2009, 14:36
Sm skoraj prepričan, da so 85 lijaste lisičke.
lp
#7
Nabiranje gob / Re: katera goba je to
14 November 2009, 18:07
Tle so. Sm prepričan, da so enake:) Poprhnjene livke
http://www.gobe.si/forum/index.php/topic,76.msg2494.html#msg2494
lp
#8
Nabiranje gob / Re: Katere gobe so to?
14 November 2009, 18:03
Še za eno bi vas prosil:




hvala!
#9
Nabiranje gob / Re: Katere gobe so to?
13 November 2009, 23:33
Pozdravljeni!
Prišel je čas, da tudi jaz zaprosim za determinacijo za začetek ene gobice, vsaj mislim, da so vse slikane gobe iste vrste.



[





Hvala:)
#10
Spucam jih ponavadi kolikor se le da že v gozdu. Doma uporabim zobno ščetko (ni najbolš) in nož.
Vode pa gobe ne vidijo nikoli. Razn tiste, ki to nujno potrebujejo.
Najraje jih shranjujem tako, da jih popražim na malo olja in dam zmrznit.
lp
#11
Nabiranje gob / Re: Katere gobe so to?
13 Oktober 2009, 16:23
Lepo pozdravljeni!

Zanimam me za začetek, če je hudo narobe žametasti goban popražiti skupaj z ostalimi gobami kot predpripravo na zmrzovanje?
Je res nujno blanširati in vodo odliTič!
hvala