Gobarjenje 2017

Začel/a klavir, 01 Januar 2017, 00:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

sabincica

Citat od: robert11 dne 01 Oktober 2017, 08:51
pozdravljeni

gobarka89 - haloze so zelo velike in tisti ta pravi predel še vedno rastejo. mislim da ne rabim povedat kraja, dobro vema kje. sem pa včeraj šel malo v gozd pri našem vikendu (podlehnik), pa sem nešel le nekaj jurčkov. sem pa bil bolj vesel cigančkov, ki sem jih nabral skoraj polno košaro. zame res dobra goba.
naletel sem pa tudi na prečudovit primer gob, ki oblikujejo zelo lep krog. čudovito za opazovat.
iz pohorja noben nič prav ne poroča. se najde kaj na vrhu ali samo v nižinah?
lp
robert

Robert...s cigančki misliš pšenične poprhjenke? Ali katere druge? ...ker slednje so že mimo, rastejo nekje do sredine septembra.
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

robert11

ja to je ta, pšenična poprhnjenka ali ciganček. s tem da je to ime spremenjeno v pšenična koprenka. še vedno rastejo in so še vedno odlične.

administrator prosim če popraviš link na strani koprenk pri Cortinarius caperatus
http://www.gobe.si/Mikologija/Cortinarius

saj javi da stran ne obstaja.

če pa v iskalnik vpišeš pšenična pa jo najde.

lp, Robert

sabincica

Ja poznam te gobe in jih tudi nabiram. Vložene so super, še raje pa jih imam v juhi, omaki... do sedaj sem jih v dolini nasla okoli meseca junija/ julija, kasneje pa nikoli. Na 1000m NV pa običajno julija/avgusta oz. redke primerke do sredine septembra.

Vi ste nabirali na 400 m NV?
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

robert11

zanimivo, jaz pa te cigančke še nikoli nisem nabiral pred septembrom. vedno september oktober - haloze.
lp
robert

čk

Tudi pri nas so že pognale pšenične gobe, sem jih ravno včeraj vlagal skupaj z jurčki. Če bo še kaj prave vlage, jih bo še za dobiti. So pa na določenih predelih pognali tudi pravi jesenski primerki raznih gob v "šopih" in prav lepo se je sprehodit po gozdu. Prilagam še enega pravega... ;D

sabincica

Citat od: robert11 dne 02 Oktober 2017, 14:51
zanimivo, jaz pa te cigančke še nikoli nisem nabiral pred septembrom. vedno september oktober - haloze.
lp
robert

Presenecena in zmedena istočasno. Ce za vikend uspem bom prav sla pogledat na plac kjer sem jih do sedaj nabirala junija. Če najdem, javim. Ker letos sem nasla samo ene 10 komadom in so mi res top gobe.

Hvala za info
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

Andrej Banko

Meni se zdi, da so cigančki letos, vsaj v nižjih predelih, šele po 15. septembru resno odgnali. Se mi zdi, da so bili prejšnja leta prej.
Včeraj v Poljanski dolini jih je bilo res neomejeno. Pa tudi v mojih koncih, v okolici Domžal, sem jih prejšnji teden precej videl. Nekaj tudi pobral.
Izvrstne gobe za vlagat v kis. Skoraj boljše kot gobani. No, stvar okusa.

TineP

V nedeljo na gorenjskem Besnici je bilo precej cigančkov. Vendar gredo počasi proti koncu. Začele so se pojavljati štorovke na cca 700nm. Jurčki do že jesenski in kar veliko ajdovčkov ter kozjenogih mesnatovcev. Hodiš pa lepo počas, ker je vse razbrskano. Jelovica je opravila svoje. Sem pa ke se najde kako pozabljen. Videl že prve sivke.

klavir

Nekateri sprašujete, kako je na vrhu Pohorja. Konec septembra je bilo gobjih vrst, po pravici povedano, zelo veliko, le da to niso več tiste vrste, po katere bi večina ljudi šla na naš hrib...

Triglav

Turoben jesenski dan vam polepšajo .......

Martin

 :o ;)

V nedeljo dobrem prijatelju razkril svoj najboljši nižinski teren proti koroški ....zakaj,ker ve kako ravnat z gozdom gobami.....No našla sva nekaj lepih primerkov čeprav je dost pobrano in seveda počasi se rast umirja kar pa ne pomeni da gob več nebo zdaj bodo pa v novopadlem listju tu in tam res lepi jesenski....


LP
GOBAN

Martin

 :P

Danes sem pa šel malo tu pri meni ob hiši za kostanje gledat saj sem zdaj dva dni slišal kak padajo ja kostanjev polno a tud kak primerek se najde :o :o

lp

mato2

Lepo Martin se še kar dogaja in bo še očitno kar naprej rastlo za lušte

Martin

 :-*
Matej še bo rastlo to sigurno...........................................

Hja tud midva z Matejem se že dolgo pogovarjava,da bi drug drugemu raskrila...pokazala svoje terene no saj par terenov že imava skupnih kjer oba gobariva ne...........

Morda pa drugo sezono le pride do tegaa

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :'( :'( :'( :-\

LP

rotor

Današnje, med nabiranjem kostanja...
















To je to...