Gobarjenje 2017

Začel/a klavir, 01 Januar 2017, 00:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

janko

LP

Gobarka89 prosim, če si lahko nastaviš nižjo kvaliteto slik.
Za objavo slik na forumu je dovolj najmanjši format.
Potem ti ni potrebno slike pretvarjati na nižjo kvaliteto.
Ti pa imaš visoko, če ne zelo dobro kvaliteto,ker je primerno za objavo plakata in ne slike na forumu.
Jaz uporabljam 800x600. Mali Canon to omogoča. Ti imaš pa vse 2448x3264 pikslov.
To je 8MB.

Pa brez zamere, slik nisem mogel pogledati...150x150 je mala slikca...

Janko

Ta Pravi Gobar

Moj računalnik slik od Gobarke89 sploh ne odpre vidim samo tisto malo znamko na ekranu  ???

počasna


enastajerka

#408
Pozdrav..
Se moje pozno porocilo od ponedeljka. Bila na vec placih okoli Klopnega. Nabrala sicer skoraj dve polni kosari (ena manjsa), a jurckov le enih 7. Ostalo se golobice, kostanjevi in zametasti gobani, macesnove lupljivke, ogromno sirovk, lisicke, dedi, polstenke, eno marelo,pa verjetno se kaj pozabila. Sicer mi je ta diverziteta zelo vsec, a bi se vseeno veselila se kaksnega jurcka vec. Nekaj je bilo tudi zelo starih, a ne veliko.
                

eto sem se še potrudila, da nisem cele strani zasedla :)) (slikice eno ob drugo premaknila)

Gobarka89

#409
Lp
Janko ni tu dobene zamere hvala vam,da ste mi pojasnili,ker mi ni blo jasno v čem je fora zakaj mi ne gre za pogledat slik tak kot drugim.se pa se enkrat opravičujem za slike.bom ponovno objavila sliko in upam da mi bo uspelo.lp

Martin
Ja smeti so vsipovsod bilokam greš.Nevem zakaj je nekaterim tak težko odnest smeti seboj mislim pa da so to tudi taki ki ne gobarijo z dušo in ne spoštujejo narave ampak samo da se nabere čimprej in čimveč to so tudi taki,ki se vedno hodijo z vrečko in taki mislim,da ne razmišljajo tak dalec,da treba sodelovat z naravo ne pa samo jemat.in takih je ogromno.če že drugi obiskovalci ne upoštevajo tega bi lahko vsaj tisti,ki gobarijo in bi bilo dosti majn smeti.
       
              Gobarka89

Gobarka89

 :)

grgr

Danes dopoldan sem se v močnem dežju peljal od Sevnice do Laškega in nazaj. Že gor grede sem videl nekaj belih gob po travnikih, nazaj grede pa obilo teh v pravilnih risih = med Sevnico in Radečami. Sem si mislil, da so verjetno tisti beli kukmakovci, ki pa rastejo predvsem po njivah. Popoldan sem zato za vsak slučaj šel pogledat na bližnji travnik in tudi na njem krasen ris belih, mladih, trdih gob - pravih kukmakov. NJAMI so samo na hitro popečene...
Ob njih pa še obilo prašnic, kar bo za jutri... ;-)

MIČO

Pozdrav

Vzadnjem tednu se je vedno našlo vsaj nekaj jurčkov.Danes slabih 2 kg,Nabiranl sem na 900 - 1200 mnv rasli pa so večinoma na iglicah.

lp Mičo

Triglav

Današnji popoldanski sprehod v bližini Tržiča
LP Peter

dverbnik

Slavko, in ostali-
--V eni knjigi sem enkrat prebral naj se ne bi zmrzovali gozdni šampinjoni- oz. peščena koprenka in da nase vlečejo največ radioktivnosti, kako je s tem.

Hvala za odgovore
l.p. Dare-- Vitanje

enastajerka

Citat od: dverbnik dne 09 September 2017, 09:56
Slavko, in ostali-
--V eni knjigi sem enkrat prebral naj se ne bi zmrzovali gozdni šampinjoni- oz. peščena koprenka in da nase vlečejo največ radioktivnosti, kako je s tem.

Hvala za odgovore
l.p. Dare-- Vitanje

Mislis PŠENIČNA koprenka-ciganček? Glede radioaktivnosti ne vem, ampak kar se tiče zamrzovanja;jaz sem jih lani veliko zamrznila in tudi posušila. Zamrznjene imajo precej neprijeten vonj in delno tudi okus, ko jih ven vzames..tak da v vsakem primeru ne bi priporocala...bolje posusiti ali pa vložiti v kis. Vsaj jaz bom letos tako naredila.
Lp

klavir

Pšenična koprenka oz. ciganček naj bi bila nekoliko radioaktivnejša...

klavir

Ko greš septembra v času polne gobarske sezone po dolgem času pogledat, če gobe kaj rasejo spet po nižinah, pa hodiš tri ure po gozdu in kljub tednu dni mokrote sploh ne vidiš nobene gobe, manj kot v največji poletni suši (nato pa na koncu končno dve borovi glivi), se zamisliš, kaj je narobe... Očitno je poletje tako izsušilo, da tudi jesenski dež spodaj več ne bo mogel popraviti situacije... Mislim, da bom drugo leto samo še v višjih legah gobaril, kolikor bo...

Gobarka89

 Lp
Danes en mali sprehod po Pohorju.Nekaj malega se še najde za vzorec,kaj več pa niti ne.So pa na plan pognale prelepe rdeče mušnice. :)

                  Gobarka89


                     

Gobarka89

 ;)