Gobarjenje na škofjeloškem

Začel/a Lukap8, 01 September 2012, 21:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lukap8

Zdravo Snežka ! :)

Ma tudi jaz ga ne razumem kaj dosti haaha :) razberem pa le to da se ob vsaki veliki gobi zelo razvesli ker je nor na gobe ;D in da večinom seved apobira male mlade gobice in gobori KE SPEKTAKULO REGAZI .. hehe
Saj ima posnetkov še veliko večt tako da vabljeni da si jih še veliko ogledte :)

lp. Luka
Luka Prezelj

kora

a bo letos nižje sploh kaj gob? suša je čisto izsušila zemljo

Lukap8

o seveda bojo konec septembra in oktobra se zna naredt :)
Luka Prezelj

Lukap8

no nekaj je pa bilo danes tam nad Lajšami :) vsaj marela in 2 naravna gobana ..

lp.Luka.P
Luka Prezelj

koki27

Živjo vsi skupaj,

ali mi lahko kdo pove, kako kaj rastejo jurčki v okolici Železnikov? Sem namreč iz dolenske in pri nas razen marel ni nič. No, vožnja bi bila utrujajoča (100km v eno smer) če bi našel nič.

Hvala za kakšen namig.

ps: nov na forumu in nekako novi v gozdu

Lukap8

Hm zdravo!!

Mi smo iz poljanskega konca to je sosednja dolina (Gorenja vas-Žiri) do tedaj gob ni bilo danes sem jih pa našel zelo veliko an enem kupu !! za selško stran ne vem..

lp.Luka
Luka Prezelj

Lukap8

drugače pa za enkrat nevem ne bi priporočal še nabiranja ..zakaj?? zato ker do tedaj gob ni bilo no edino danes nekaj kar pa še ne pomeni da bodo povsod rasle.. nevem to je sedaj tvoja odločitev ampak mislim da jih na obilico tedaj nii..vožnja in bencin bi te pomoej več prišla kot pa to da bi našel gobe :/
upam da se kateri iz Železnikov še javi na forumu da pove situacijo v sosednji dolini..

Drugače pa dobrodošel an forumu!

lp.Luka
Luka Prezelj

Lukap8

No evo danes prehojenih vsega skupaj ene 5 km šume ;) po Žirovskem vrhu (nekdo je hodil pred mano) pobral je vse pustil je staro haha. No sicer pa lisičk bo nekaj za večerjo jutri pa ponovno v akcijo

lp.Luka.P
Luka Prezelj

amic

Upam da bo letos kaj gob an škofjeloškem za enkrat bol slabo kaže :(

Lukap8

O Amic pozdravljen hehe

ja saj niti ni tako slabo moraš imeti dobre oči gledati se že kaj najde marele,lisičke,jurčki,brezovke itd...bo bo majo čas tudi še novembra .. akcija bo hehe :)

lp.Luka.P
Luka Prezelj

Lukap8

Jutri pa enostavno GREMO PO GOBE!!! DO tedaj je bila bera zelo slaba vendar jutri pa lahko rečem da gremo le z enim na menom v gozd in to je da naberemo vsak svojo košaro gob!!!
Luka Prezelj

gobarja

LUKAp8 jez vem da si velk optimist, sam ne take bedarije pisat! poznam smo skup gobaril pa smo se peljal z avtom in je ze v avtu govoru da danes pa brez pohne košare negre domov hehhehhe nakoncu je imel najmanj od vseh zato se oglašam ker mi gredo take objave naživce!!!! ko boš v tem obdobju imel polno košaro gob in boš mi jo pokazu, pol si pa najceji car!! :))) jaz sem tut lahko optimist da bom enkrat zadel eurojackpot ampal me to nebo nikamor pripeljalo ker vem da ga nebom!! hehhe Jaz imam place k res skos dobim kaj pa tut pogledat nocem ker vem da ni nic, za 3jurcke se pa nebom vozu na 1200m

lp

Lukap8

s tabo se mi je brezveze kregat ampak res čisto brezveze tako da me ****** kaj si misliš o meni samo toliko,nič nisem rekel da bom kaj dobil ali se kaj napihoval glede gob ..danes sm biu u gozdu nabrau sm celo košaro žal malo večje gobe ampak bodo za v župo,še enkrat ti pa povem da če te moti recimo moja tema in kar pišem pod njo pa prosim ne piši večt tukaj!!!!

lp.Luka
Luka Prezelj

gobarja

potem pa kasno sliko nalimi da vidmo hehe pisat je lahko hehe

Lukap8

Evo slika je res od danes pri nas na višini okrog 600m v največ smrekovih gozdovih rastejo mini jurčki in ona dva veliak sem našel u listnatem...je ap res tam od okrog 600m raste nižje in višje pa ne..envem kako ej to..
pa se ti opravičujem za prej..

lp.Luka.P

Luka Prezelj