Gobarjenje na škofjeloškem

Začel/a Lukap8, 01 September 2012, 21:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lukap8

Mah sploh se ne sekiram, saj smo šele sredi poletja (če gledaš po tem, da se letni časi malce zamikajo). Mislim, da bomo letos jurčke nabirali vse do novembra, z začetkom septembra (govorim o tistih pravih zdravih jesenskih gobanih) :)
Luka Prezelj

Lukap8

Danes sva s prijateljem prehodila (pa sploh ne tako veliko) svoje terene pri vznožju na Javroč in nabrala torej cirka 5 kg lisičk. Jurčkov ni ostalih gob pa je tudi kar precej. Zgleda da ta vreme res ugaja lisičkam in jutri bo treba spet v akcijo. :)

Luka Prezelj

Lukap8

Včeraj sva s prijateljem hodila spet po najinih terenih na lovi za jesenske gobane in sva bila kar malce presenečena. Našla sva kar veliko jurčkov, a žal so beti skoraj vseh črvivi in neuporabni. Veliko je še vedno tudi lisičk in možekov.
Počakati bo treba, da bo vsaj kak teden bolj suho vreme in gobe bodo še bolj pognale.
Luka Prezelj

Lukap8

Pozdravljeni gobarji. Ali kdo kaj gobari na škofjeloškem koncu (Poljanska in Sevška dolina). Danes sva s prijateljem prehodila nekaj po Žirovskem vrhu, a od jurčkov ne duha ne sluha, nekaj se najde lisičk. ;)
Luka Prezelj

alexa

Poljanska dolina ;) uvod je super

Lukap8

Odlična fotografija!
Gobe so sedaj končno prodrle skozi tudi po nižje ležečih gozdovih. Tale dež danes pa bo verjetno stvar samo še pospešil. Srečno vsem!
Luka Prezelj

alexa

letos rastejo tudi črne trobente,

Lukap8

Zdravo!

Je kdo že opravil kakšen sprehod po gozdovih škofjeloškega ali polhograjskega hribovja in bi javil kakšno je kaj stanje z gobami? ;D

Hvala, lep pozdrav!
Luka Prezelj