Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - Grega

#1
Pozdravljeni,

prosil bi da mi svetujete pri naslednjih vprašanjih:

- Kaj napraviti če vas iz gozda želi preknati besen kmeti, ki pravi češ, da je gozd njegov in da moramo stran (čeprav to po zakonu ni res). Nazadnje sem sicer mirno rekel razjarjeni ženski, da je pač zakon kakršn je in da ne mislim it stran, potem je dejala da bo poklicala policijo, in nato še moža, jaz pa da naj le pokliče policijo, če bodo kaki problemi pa da bom jaz poklical le to... Ženski sem probal res na prijazen način pojasniti situacijo vendar se ni dala, no tudi njen mož ni prišel in se najverjetneje ni zmenil za zadevo, a vseeno me zanima kaj menite vi o takih situacijah in kaj bi napravili?

- Obstaja na internetu kaka karta, kjer bi bili označeni tipi gozdov (npr. smreka, bor, bukev, hrast oz. mešane določene vrste). Recimo kak sloj na geopediji. Tako zadevo sem opazil na specialnih kartah Poljske pokrajine in se mi je zdelo dokaj uporabno in zanimivo

- Kaj napraviti, če srečamo v gozdu psa brez lastnika. Danes sem srečal enega in je na srečo bil zdresiran, vendar imam vedno tisti slabi občutek: kaj pa če ni zdresiran... Sicer nimam ravno velikega strahu pred psmi vendar pa ne vem ravno kaj bi napravil če bi bil ta pes recimo napadalen.

- Podobno me zanima kaj bi napravili (oz. ste napravili) ko ste v gozdu srečali potencialno nevarno divjad (divji prašič, medved, volk...). Vem da je teorij in govora o tem veliko a vseeno, če imate kake predloge, na dan z njimi :D.

Lep pozdrav,
Gregor
#2
Kulinarika / Čiščenje in shranjevanje gob!
02 Oktober 2009, 16:52
Živjo!

Čisto na kratko me zanima kako vi čistite gobe ter katere načine shranjevanja uporabljate ter kateri vam je najljubši.

Pri čiščenju me predvsem zanima kako odstranite zemljo iz klobuka. Napravite to že v gozdu s ščetko (kolikor gre)? Jih doma najprej umijete v vodi cele, nato dokončno očistite in narežete, ali le očistite in narežete ter nato umijete?
#3
Pozdravljeni!

Zanima me koliko časa zdržijo gobe vložene v kis (bolj natančno mislim mraznice). In kako vemo da gobe, vložene v kis, niso več vredu.

LP Grega