Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - gusar76

#1
Nabiranje gob / Determiniranje 2021
01 Januar 2021, 21:57
Če je goba, ki je ne poznam,
se Slavkotu predam,
nato naj on pove,
al' jesti se jo sme!

V tej temi rešite
vse neznane gobice,
zato vas prosim le,
da le tu to rešujete!
#2
Nabiranje gob / Gobarjenje 2021
01 Januar 2021, 21:42
Spoštovani gobarke in gobarji,

letos me je doletela čast, da odprem popularno temo Gobarjenje 2021! Vsem skupaj želim, da bi uspešno gobarili v prvih mesecih novega leta, da bi marčevke dobro pognale, da bi nas smrčki tokrat ne izdali, da bi se pomlad dobro začela, poletje pa poskrbelo za dobro gobarijo! Da bi nato višek sezone dal kar se da jurčkov lisičk in vam najdražjih gob, da bi nato poznojesenske sivke in vitezovke ne izneverile, in da bi vsi živi in zdravi dočakali konec leta!!!

SREČNO, ZDRAVO, GOB IN USPEHOV POLNO 2021 !!! :) :) :)
#3
Za štiri osebe potrebujete le: trikotnik gorgonzole, malo česna, za okras popra, olivno olje, žlica kisle smetane in kolikor najdete  :)celih ostrigarjev.

Na segretem olivnem olju in zelo zmernem ognju pogrejete gorgonzolo, dodate žlico kisle smetane, strete malo česna, popoprate zelo zmerno, po želji dodate še malo masla.

Ko se vse skupaj stopi prelijete čez špagete in zmešate.

Vzporedno s tem, očiščene cele bukove ostrigarje popečete na olivnem olju (paziti na količino olja, saj gobe vpijejo vse, kar jim ponudite - pijančkom ne rečemo zaman "gobe", ali pa "spužve" ;D).

Servirate s parmezanom.

Zelo poceni in na hitro pripravljena jed, ki se zelo obnese, še posebno sedaj, ko imajo otroci šolo na daljavo, starši pa delamo od doma, ali pa smo celo v službi... in ni veliko časa za kuho. Moji otroci to obožujejo!

LP
#4
Kulinarika / Strniščnice - stropharia
20 Maj 2020, 00:41
Pozdravljeni,

na forumu te teme še ni, zato bi si želel, da bi to še malo nadgradili.

Letos je leto, ko strniščnice zelo obilno rastejo, Kako jih pripravljate? Kako shranjujete?

Sam sem jih pekel na maslu v ponvi, pohal, pa z jajci, kot prilogo k mesu, nekaj sem jih tudi vložil... Jedli smo tudi pito iz njih in špinače - okusno!

Povsod so se zelo dobro obnesle, edino z jajci niso bile tako prepričljive.

Osebno so se mi pokazale orjaške strniščnice (stropharia eximia) za boljše, kot kukmakove strniščnice (stropharia rugosoannulata). Kakšno je vaše mnenje?

Skratka, vse vaše izkušnje bodo dobrodošle.