Če ni veliko gob, nabiraj zelišča.

Začel/a karželj, 01 Julij 2007, 14:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

karželj

V času gob lahko naberemo tudi veliko zdravilnih rastlin, še posebej če je gob nekoliko manj, da gremo iz gozda boljše volje. Vendar tudi te je treba poznati, zato predlagam, da se pogovarjamo tudi o teh.
Domačini so mi povedali, naj bi bila ta rožca dobra za čaj, ki odpravlja  težave s prostato. Našel sem jo v Brkinih in je prijetnega sladkega vonja, ki spominja na med ali lipo.
A lahko tudi te teme, ali nepa naj mi odgovori skrbnik strani.
Pa lep pozdrav in narave.

jevnac12

Glede nabiranja zdravilnih zelišč med gobarjenjem se popolnoma strinjam z vami. Glede rastlince na sliki pa sodim da gre za Pravo lakoto (Galium verum) in sicer so značilni vretenčasto razporejeni zeleni lističi na steblu (za vse Lakote) ter drobni, rumeni cvetovi, ki so značilni za Pravo lakoto. Naj bi čistila kri in pomagala pri jetrnih obolenjih.

Lep pozdrav - IJ

slavko

Spoštovani,

gotovo med gobarjenjem marsikdo nabira tudi zdravilna zelišča. Zato se na forumu lahko diskutira tudi o tej temi. Že vnaprej pa moram povedati, da na tem področju nimamo toliko znanja kot o gobah in bomo težje pomagali.

Lep pozdrav,
Slavko

karželj

Hvala za dosedanja sporočila. Če kdo ve še kaj več naj doda, tudi mnenja o ostalih pogovorih, ki so vzporedna z nabiranjem gob.

jevnac12

Malo za šalo, malo zares.

Dobra,  gobarjenju "vzporedna" aktivnost je sprehod s psom. Pri nas pogosto gobarimo zato, da sprehodimo našo Piko in pogosto sprehodimo našo Piko zaradi gobarjenja.

lp IJ


Shot at 2007-07-02