Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - brincelj

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
06 November 2016, 22:48
Ha,ha,ha,gospa Anica,verjemite,da sem se prav od srca nasmejala,ko sem prebrala vašo lokacijo-to je namreč tudi moja natančna lokacija!Možno je celo,da sva se že kdaj srečali,pa upam,da me niste grdo gledali,moja registrska je namreč MB!!!Če se še nisva,pa upam ,da se bova kdaj-seveda z nasmeškom na ustih!!!Želim vam obilo gobarskih užitkov!!!
#2
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2016
06 November 2016, 15:26
Ne,gospod,definitivno niste nasli sivk!Nisem ravno nekdo,ki bi lahko opravil profesionalno determinacijo,vendar vam lahko povem,za lažjo prepoznavo v bodoče,da so sivke veliko bolj ekstravagantne.Sivke imajo vedno,ampak res vedno bel bet,ki če ga dobro pogledate,rahlo pri nekaterih primerkih pa prav močno proti klobuku rumeni,to se pravi,da je poprhnjen z rumeno barvo.Prav tako lahko to rumenkasto barvo zasledite tudi na klobučku,če mu samo malo odstranite kožico.Gobe,ki ste jo našli,žal ne poznam,tako da vam o njej  ne znam povedati nič.Lep pozdrav in veliko sreče pri sivkah!!
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
06 November 2016, 09:19
G.Anica,snežke sem nabirala v okolici Križevcev!!Lep pozdrav!
#4
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
05 November 2016, 22:34
       Pozdravljeni!Po dolgem času se spet oglašam,tokrat z novičkami iz Prekmurja.Ja,gospa Anica,danes sem vam hodila v "zelje",ampak na vašem zeljniku je bilo polek mene še vse polno "zajcev"!!  >:(No,kljub vsemu sem gozd zapustila dobre volje,saj sem nabrala kar nekaj snežk in prelepih 7 jurčkov! :DNabrala pa sem še večjo količino dežnikov,seveda pa nisem bila sama.Če mi uspe naložit slike,bom  vesela,da se lahko podkrepim z dokazi,če pa ne,ker sem bolj nerodna z računalnikom,pa upam,da mi verjamete na besedo!Lep pozdrav vsem in obilo užitkov pri nabiranju!




#5
Pozdravljeni!  Ker me zanima,koliko sem podkovana v poznavanju (laičnem,seveda)gob,bi se rada preizkusila. Mislim,da je to goba,ki ji pri nas rečemo možek ali mavelj-klobuk ploščat,lepo žametno temnorjav,pod njim lepa bela "mrežica",bet pa kratek in rumenkasto obarvan.Pri nas cenjena gobica,predvsem za rižote in vlaganje v kis,ker ostane lepo čvrsta.Latinskega imena na žalost ne poznam. ???Prosila bi vas,da v odgovoru podate tudi kakšno domače ime,za vse takšne,kot sem jaz ali morda celo prilepite kakšno sličico!Hvala in lep pozdrav!
#6
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
01 Junij 2016, 23:38
Lep gobarski pozdrav vsem strastnim gobarjem!Letos se oglašam prvič,da se še jaz malo pohvalim.Po objavah g.Anice,sem bila prejšnji vikend oz.v soboto na Goričkem.Kljub rahli suši sem nabrala nekaj prečudovitih borovih gobanov in kakšne pol kile lisičk. Pet precej velikih gobanov sem morala pustiti v gozdu,ker so bili v njih neki črni hrošči,ki so jih čisto "zmleli" od znotraj,tako ,da so se kar sesedli.Vse,kar sem nabrala je bilo zdravo,nič črvivo! Slike bom poslala naknadno,ker jih jaz ne znam,pa moram počakat na sina,da mi to uredi:Veliko užitkov in oster pogled v gozdu želim vsem!!
#7
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
26 Oktober 2015, 20:19
Lep pozdrav vsem gobarjem!
Tudi meni se je v soboto nasmehnila sreča - nabrala sem prve snežke!
#8
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
26 September 2015, 23:57
Pozdravljeni! Kot predvidevate,so na Pohorju pognali jurčki s polno paro,prav tako pa tudi gobarji vseh vrst!Danes skoraj ni bilo pristora-od Areha do Klopnega vrha,kjer ne bi stali 2-3 avtomobili!Na prostoru,kjer ponavadi parkiram,se nas je nagnetlo9-avtomobilov,ne gobarjev!Kljub vsemu,sem nabrala skoraj polno košaro,sicer manjših a tudi nekaj lepih gobanov mi je uspelo najti!Recept:počasi,počasi....Uspešno bero vsem zapriseženim gobarjem!





















     
#9
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
22 Avgust 2015, 22:42
Se popolnoma strinjam z vami!Na pravem gobarskem izletu nisem bila že od časov dobre stare Metalne!Pa bi z veseljem šla!
#10
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2015
22 Avgust 2015, 22:39
Ojla,vsem kot berem pravim gobarkam in gobarjem! Želela bi dodati le,da tudi na Goričkem ni ne duha ne sluha o gobicah!Danes nisem našla nič,razen dveh žametnih podvihancev,dveh svetlih golobic in eno borovo glivo,ki pa je bila posušena.Niti kakšne prašnice,nič,popolnoma nič!Sicer hodim tudi na Pohorje-skoraj vsak dan in me zelo veseli,ko vidim,da tudi vam ni vseeno,kaj se dogaja v naši ljubi naravi!Tuhtam in tuhtam,pa se ne morem domisliti,kako ozavestiti vse te brezvestneže,ki mečejo slabo luč nenazadnje na vse nas,ki pohajkujemo v naravi in uživamo v njej,pa gobice gor ali dol!Jaz v gozdu ali ob vodi polnim svojo staro baterijo,če pa kaj najdem ali ulovim,pa mi podaljša življenje za to,kar izgubim s cigareto!Veliko zadovoljstva v prihodnjih dneh,ko vsi pričakujemo veliki BUM!!! :)