Gobarjenje danes

Začel/a Fiat007, 13 Avgust 2009, 21:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

MIČO

#150
Zdravo

Počasna to tudi jaz še nisem slišal  - iz izkušen pa vedno ko najdem jurčka pogledam še malo okoli če še kakšen v bližini raste.In ko sem danes(in tudi včeraj) gobaril je bilo takih primerov kar veliko(jih je raslo skupaj tudi po pet in več)

lp
MIČO

medica

@počasna: Tisto je le napaka pri rasti, ki pa se bolj pogosto pojavlja ko hitreje rastejo ob ugodnih razmerah.  ;) Očitno je to sedaj zelo pogosto....

kukmak

Lp!

Danes sem šel spet gobarit in našel 16 jurčkov, nekaj šampinjonov in zelenčka!!

Slike: http://www.speedyshare.com/497651654.html

JANEZ L

#153
Lp!

Zapisal bodem da je dan danes gobarjenje postalo že prava histerija, ker resnično, gozd je poln ljudi. Ne da bi imel kaj proti temu, samo ves tisti trušč, vpitje, stokanje, jamranje...in najhuje brcanje gob, ki jih ne poznajo, to se mi pa zdi prav nič primerno za v gozd. Kaj sem doživel včeraj.

Zjutraj pridem na standardno mesto in začnem počasi z iskanjem, res počasi in če me kdo vidi v gozdu se mu zdi, da se ne premikam, a uspeh je vedno in bera obilna. Ne samo sedaj ko noro rasejo. Kmalu me doidejo štirje gobarji, ki sem jih že na daleč slišal. Vpili so kot, da bi se česa bali. Ko me zagledajo, dva takoj pridrvita do mene in začneta iskati gobe okoli mene in predmenoj. Strmel sem in bil kar šokiran. Ker pa sem bol medved in se zlepa nič ne ustrašim, pa tudi jezik imam namazan, da je kaj, sem jih ogovoril. Vprašal sem jih če se česa bojijo, da tako vpijejo in če so že slišali za kak bonton. Odgovor je bil, da se bojijo, o bontonu pa nič vedeli. Dejal sem, da če je tako naj bodejo pa raje doma na varnem, kot v gozdu kjer mrgoli divjih, nevarnih živali. Spogledali so se in odbrzeli, za seboj pa pustili opustošenje. Pa ne da bi kaj nabrali, vse so potacali in pomendrali. Nadaljeval sem z nabiranjem in ko sem pogledal čez robček, veselo presenečenje. 47 jih je bilo...hehehe... Počasi se daleč pride.
Včeraj je tudi enega "zvilo" saj je prihitel rešilec s sireno in nato še zdravnik. A sirena je utihnila... Res je sedaj v naših krajih prava obsedenost in po gozdu hodi in leze vse živo ter precenjuje svoje fizične sposobnosti.

Vam bom naslednjič zapisal, kaj sem že vse doživel na gobarjenju in lovu in vse česa je dvonog sposoben...

Lovski zdravo
Janez L


...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

Grega

Danes sem nabiral v okolici podlipoglava in našel kar nekaj kostanjevk (40) ene 20 jurčkov, večinoma malih, nekaj lisičk, sirovk, slinarjev ter dva žametna gobana za katera se moram še prepričati da to sta (sicer sem skoraj siguren a vseeno, previdnost ni odveč :) )

LP
Gregor

medica

Citat od: MIČO dne 24 September 2009, 19:48
Zdravo

Seveda sem bil tudi danes v gozdu in doživel nekaj zanimivega.Ko sem včeraj gobaril sem našel enega starega jurčka,ga razkosal in ga rastrosil na več koncev.Ko pa sem danes prišel do tistega mesta glej presenečenje - tistih kosov starega jurčka ni bilo več in na treh mestih kamor sem ga včeraj položil sem našel jurčke velike 15 cm.Naklučje ali kaj drugega?

lp
MIČO



Tole pa zveni že malo "gobarsko" (ali ribiško ali lovsko če hočete)...  ::)

počasna

Meni se poraja vprašanje, ali je tistih 15 cm kakšno naključje  ;)

Je pa možno, mu čist verjamem.

medica

Ja, seveda je možno, vendar so določene "omejitve". Zelo težko bi verjel, da se je to zgodilo pod smrekami, kjer so samo iglice po tleh in je preglednost odlična. Bolj verjetno je, da je to bilo nekje kjer je podrast bolj gosta; trava, listje in so jurčki prejšnji dan že bili kar veliki, ampak se vseeno niso vide (zadosti). Namreč, 15cm za en dan tudi v ugodnih razmerah je pa le malo preveč.
Tudi trosi niso kar izpuhteli v zrak, ampak bi se moral najti vsaj kak madež tam so obležali in zgnili...

Pa kaj bi teoretizirali, bistvo mojega posta je bil, da malo spodbudim Mičota, da napiše še kaj več.  ;)

JANEZ L

Lp!

Uspelo mi je za dobro urico pobegniti na "moje" mesto. Došel me je en hitronožec, a to ni konkurenca. ;) Našel 37 jurčkov, nato moral, kar "pobegniti", da jih nisem še več, ker se mi je mudilo po sina v vrtec... Jutri bodeva pa z malim že zjutraj "napadla" in pred nama bo ves dan...

Lovski zdravo
Janez L


...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

medica

Lepi jurčki Janez.  ;) Je pa res toplo, če še poletni tako rastejo na gorenjskem...

trust

#160
Sem izbrisal komentar, ker nekateri že napadate....ni vredno z vami debatirat

kepa

#161
Na Pohorju 1250 m . Je pa res blo kot na koncertu, samo brez ansambla.

ribon

Citat od: JANEZ L dne 25 September 2009, 16:00
Lp!

Uspelo mi je za dobro urico pobegniti na "moje" mesto. Došel me je en hitronožec, a to ni konkurenca. ;) Našel 37 jurčkov, nato moral, kar "pobegniti", da jih nisem še več, ker se mi je mudilo po sina v vrtec... Jutri bodeva pa z malim že zjutraj "napadla" in pred nama bo ves dan...

Lovski zdravo
Janez L

ninajaka

Daj napiši še to, kje nabiraš jurčke. Leto sem kljub vsem naporom našla enega samega, pa še ta je bil že nekoliko starejši. Tudi danes sem bila v gozdu (okolica Škofljice), pa sem našla le dva gobarja ter nekaj cigančkov, tako da so bili tenstani dobra priloga praženemu krompirju.

trust

#164
Sem izbrisal komentar, ker nekateri že napadate....ni vredno z vami debatirat