Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - JANEZ L

#106
Nabiranje gob / Re: SLIKE
25 September 2009, 10:08
Lp!

Nekako 25 let nazaj, sva jih z očetom nabirala v okolici Radovljice.

Lovski zdravo
Janez L
#107
Nabiranje gob / Re: SLIKE
24 September 2009, 20:59
Lp!

Hvala Slavko!

Se mi je zdelo, da ni knežja mušnica, ker pa je ta zavarovana bi tako ali tako ostala v gozdu.

A sem čuden, kaj? ;)

Lovski zdravo
Janez L
#108
Nabiranje gob / Re: SLIKE
24 September 2009, 14:01
Lp!

Gobe in gobice so prav fotogenične...

Lovski zdravo
Janez L
#109
Nabiranje gob / Re: JURČKI
24 September 2009, 13:57
Lp!

Bo držalo kar pravijo, da jurčki in rdeče mušnice rastejo skupaj. Letos sem našel že tri takšne primere.

Lovski zdravo
Janez L
#110
Nabiranje gob / Re: Gobarjenje danes
24 September 2009, 11:13
Lp!

Zapisal bodem da je dan danes gobarjenje postalo že prava histerija, ker resnično, gozd je poln ljudi. Ne da bi imel kaj proti temu, samo ves tisti trušč, vpitje, stokanje, jamranje...in najhuje brcanje gob, ki jih ne poznajo, to se mi pa zdi prav nič primerno za v gozd. Kaj sem doživel včeraj.

Zjutraj pridem na standardno mesto in začnem počasi z iskanjem, res počasi in če me kdo vidi v gozdu se mu zdi, da se ne premikam, a uspeh je vedno in bera obilna. Ne samo sedaj ko noro rasejo. Kmalu me doidejo štirje gobarji, ki sem jih že na daleč slišal. Vpili so kot, da bi se česa bali. Ko me zagledajo, dva takoj pridrvita do mene in začneta iskati gobe okoli mene in predmenoj. Strmel sem in bil kar šokiran. Ker pa sem bol medved in se zlepa nič ne ustrašim, pa tudi jezik imam namazan, da je kaj, sem jih ogovoril. Vprašal sem jih če se česa bojijo, da tako vpijejo in če so že slišali za kak bonton. Odgovor je bil, da se bojijo, o bontonu pa nič vedeli. Dejal sem, da če je tako naj bodejo pa raje doma na varnem, kot v gozdu kjer mrgoli divjih, nevarnih živali. Spogledali so se in odbrzeli, za seboj pa pustili opustošenje. Pa ne da bi kaj nabrali, vse so potacali in pomendrali. Nadaljeval sem z nabiranjem in ko sem pogledal čez robček, veselo presenečenje. 47 jih je bilo...hehehe... Počasi se daleč pride.
Včeraj je tudi enega "zvilo" saj je prihitel rešilec s sireno in nato še zdravnik. A sirena je utihnila... Res je sedaj v naših krajih prava obsedenost in po gozdu hodi in leze vse živo ter precenjuje svoje fizične sposobnosti.

Vam bom naslednjič zapisal, kaj sem že vse doživel na gobarjenju in lovu in vse česa je dvonog sposoben...

Lovski zdravo
Janez L
#111
Nabiranje gob / Re: SLIKE
24 September 2009, 10:53
Lp!

Zadnje čase, ga vse redkeje najdem...

Lovski zdravo
Janez L
#112
Nabiranje gob / Re: kostanjevke
24 September 2009, 10:49
Lp!

Pri nas že rasejo, sicer jih ni veliko a se jih dobi. Spomnim pa se, da ko sem še gobal z očetom jih je bilo dosti več kot zadnja leta.

Se pa strinjam, da je kulinarično zelo uporabna goba.

Lovski zdravo
Janez L
#113
Nabiranje gob / Re: JURČKI
24 September 2009, 10:16
Lp!

Jernej Hvala za nasvet!

Absolutno se strinjam s tistim o bliskavici. Odboj svetlobe, bele dele gob prežge in detajlov ni več. Se šele učim in sem malo potreniral včeraj zvečer ko sem čistil jurčke. Takole pripenjam sliko treh. Moč bliskavice zmanjšana, uporabljen zoom in efekt je tu.

Sem pa doživel šok ko sem prišel v trgovino in hotel kupiti ocet...zmanjkalo, vsi gobe vlagajo... Janez jih bo pa danes, ker jih je do dveh zjutraj čistil in zbit do konca zaspal... :laugh:

Na Pokljuki pa gobe še ne rasejo, no kakor je bilo že zapisano. Več gobarjev kot gob, se pa meja dviguje in če ne bo kakšne ohladitve bodejo kmalu tudi tam.

Lovski zdravo
Janez L
#114
Nabiranje gob / Re: JURČKI
23 September 2009, 19:09
Lp!

Hvala za informacijo.

Lovski zdravo
Janez L
#115
Nabiranje gob / Re: SLIKE
23 September 2009, 18:33
Lp!

Tale me je prav fascinirala...

Lovski zdravo
Janez L
#116
Nabiranje gob / Re: JURČKI
23 September 2009, 18:16
Lp!

Ker ni posebne teme, se vam bom kar tu predstavil. Sem Janez iz Gorenjske, z "Radolce", bolj natančo. Narava je del mene, saj z njo živim že od malega. Sem Lovec, to mi je bilo položeno v zibel. Ker veliko časa preživim v gozdu seveda ne morem mimo gob, tudi v to me je vpeljal pokojni oče. Sedaj je pri nas ogromno jurčkov in tudi danes jih je bilo juhuhuhuhu. Veliko pa gobe tudi fotografiram, no fotografiram prav vse kar je povezano z Naravo. Na vas spoštovani Gobarji se obračam s prošnjo, da mi boste kdaj obrazložili katero gobo točno sem slikal. Saj veste za laika je vsak goban od poletnega do jesenskega jurček, če pa ima temnejšo kapico pa ajdovček. Osebno si pa želim vedeti več. Za vašo cenjeno pomoč se vam že v naprej zahvaljujem. Upam, da vam bodejo moje fotografije všeč. Že za to, ki jo pripenjam sedaj vas sprašujem. Je to ajdovček?

Lovski zdravo
Janez L