Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - kripta

#1
Ker se na forumu pogosto razpravlja, kakšni pogoji so za rast gob najbolj optimalni (od nihanja temperatur, količine padavin do položaja lune itd.), sem prišel na idejo, da bi to vprašanje lahko poskusil tudi empirično preveriti. Način zbiranja podatkov bi potekal tako, da bi vi, forumaši, po vsaki beri vpisali, kje ste gobe nabrali (okvirna lokacija), koliko gob ste nabrali in kateri dan ste nabirali (hudo zadržani gobarji lahko seveda podatke vpisujejo za nazaj  ;D ). Tabela za vpisovanje se nahaja na tem linku:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KaK9Ss0tjzI4rYeg02bMFpk9plJsCqVt9YFjnCuLEiA/edit?usp=sharing

Vpisovanje podatkov je enostavno in vzame minuto časa (glejte opombe - z miško podrsajte po spremenljivkah). Vse ostale spremenljivke (položaj lune, vremenski podatki) bom sam naknadno glede na datum in kraj nabiranja izbrskal iz arhivov. Ključno pa je, da vpisuje podatke čim več udeležencev in da greste čim večkrat gobarit :P Podatke vpisujte, tudi ko naberete zelo malo oz. nič.

Zakaj sodelovati v tej raziskavi?
-podatke bom statistično obdelal in končne ugotovitve jasno prikazal na tem forumu - pri čemer se lahko izdela statistični model napovedovanja rasti gob.
-podatki so vedno dostopni na zgornjem linku in lahko vsak vodi evidenco svojih gobarskih aktivnosti :)

Vpisovanje podatkov je anonimno, izmislite si lahko neko šifro (karkoli; samo vi jo boste poznali), ki vam bo služila za vašo evidenco. Na koncu bi omenil, da je raziskava nastala samo iz lastne radovednosti, je "neformalna" in nima nekih zunanjih ciljev.

Odprt sem za vprašanja, predloge, kritike.

Lep pozdrav,
Bor