Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - orlek

#1
Kulinarika / Golobice s parmezanom
28 Julij 2011, 21:39
Zadeva, ki sem jo odkril sredi Londona v Italijanski restavraciji:

- Golobice z obeh strani malo nasolimo,
- z strgalnikom za lupljenje krompiprja v klobuke nastrgamo liste parmezana,
- damo v pečico na 200 za 10-15 minut.

Najboljša gobja jed, kar sem jih poskusil, odlična kot predjed.

#2
-Na čebuli prepražimo jurčke in lisičke,
-ko so že malo mehke, dodamo česen in še malo podušimo,
-dodamo kose domače kokoši, premešamo in vse skupaj podušimo, po potrebi zalivamo z rdečim vinom,
-ko je zadeva dovolj "pacasta", dodamo rdečo slatko papriko, sol, paradižnkovo mezgo in vse dobro premešamo,
-zalijemo z govejo juho, a le toliko, da se vsebina prekrije in na zelo majhnem ognju pokrito dušimo, toliko, da se kokoš zmehča.

Obvezno najprej prepražimo gobe, saj bo paprikaš le tako ohranil okus po gobah, če meso dodamo skupaj z gobami, ne bo čutiti okusa po gobah. Z začimbami med kuho ne pretiravamo, prevladovati mora okus po gobah. Z domačimi njoki, je stvar super!