Gobarjenje 2018

Začel/a klavir, 07 Januar 2018, 13:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gobarka89

 :)

robert11

pozdravljeni
na vrhu pohorja trenutni ni kaj prida. samo nekaj velikih smo našli.
drugače pa nižjih terenov ne poznam, tako da čistitke tistim v nižinah.
sem pa bil danes na obisku med sl. bistrico in poljčanami in sem seveda naredil en krog po gozdu. najlepše je, ko nič ne pričakuješ, potem pa si lepo presenečen.
od marel, golobic, nekaj jurčkov, dedecov, ter rumenih gobanov, pa še nekaj drugih gob.
lp
robert

misa

Pri nas na Cerkljanskem so pravkar množično pognali jurčki, veliko je tudi marel in šampinjonov. ::) ::)

snežka

Pozdravljeni!
Areh v soboto samo trije jurčki v treh urah. Gob ni niti ob potokih, kjer je bolj mokro. Drugih gob sploh ni. Sem pa videla tri mlade rdeče mušnice. Iz prakse vem, da ko je veliko rdečih mušnic, so tudi jurčki. :D

Aka

#364
Čudoviti posnetki za spočiti oči. Tudi na Gorenjsskem se je ta vikend začelo pošteno dogajati. Poljanska dolina, obilica jurčkov, vse le v igliciah zaenkrat. Zanimivo pa je to, da praktično nobene druge vrste gob ni zaslediti.
Obilo gobarskih užitkov vsem!

evgen02

Včeraj v okolici Velenja, 99 komadov prelepih na zunaj navznoter pa 80% črvivi. Škoda. Lep gobarski pozdrav

Triglav

Pozdravljeni,
na našem Tržiškem koncu, rastejo jurčki, po daljšem nekajletnem zatišju turki, polstenke
LP Peter

janko

Lp

Včeraj sem se odpravil na svoj plac ven iz Ljubljane. Po 4 urah hoje pa "ta črni" v septembru jih še nisem našel.
Zdi se mi kot, da se gobam to leto nekam mudi. Je to napoved hude zime.....
Prva najdba je bila to leto 27.5.2018, druga mesec kasneje in sedaj .... Zanimivo leto...

Vsem želim veliko veselja, saj se sezona nabiranja gob šele pričenja.

Janko


everton


kobanc

V petek sem bil med Arehom in Šumikom. Veliko gobarjev, gobani pa samo v strmem terenu. Sem jih kar nekaj pobral, ko je nekdo omenil, da mu niso nič tam pobrali. :)
Še glede klopov na Pohorju, v mislih imam samo teren do okrog 1000m, pa moram povedati, da sem letos po 20 letih pohajkovanja po teh gozdovih pokasiral prvega. Pa sem bil vsaj 1000 krat zgoraj.

Strastni gobar

Evo današnji bira v glavnem zdravi.
lp

ŽaŽi

Letos sem se v gozd po gobe prvič odpravil tudi jaz. Pozna se, da je bil vroč mesec avgust saj so tla suha in je zaznati zelo malo življenja kar zadeva naših krajev. Še tisti par, ki sem jih našel so slabi, črvivi in suhi. Druga zgodba so gozdne jase in obrobja gozda ter mah/praprot in že kar malo močvirnat teren, tam rastejo kar v skupinah po 3,4,5 in tudi več skupaj. Pustil sem jih več kot 10 saj so bili že prestari. Vse to na nadmorski višini okoli 700m-800m. Za dve uri in pol zelo dobra bera. Lep pozdrav iz Poljanske doline.















Triglav

Moj današnji pohod izven revirja
LP Peter

Martin

 ;)
Pozdrav

Gobarski bum je na vrhuncu gobe rastejo praktično povsot Pohorje v višini nižini Areh, Šumik, Kl vrh,,,, Pesek Lovrenc Ribnica........... povsod tud drugi gozdovi povsod polno jurčkov lahk jih 100.kg nabereš če želiš--- tak da hja zaj pa res si lahko vsak za župico nabere....


No za mene je pa bil danes posebn gobarski dan na šumiku, kajti prvič smo gobarili kot družina saj sva z mojo dans gobarila z najinim 7.mesečnim sinkom...................Hja gobarjenje je bilo super, malo smo ga nosli pa je šlo nabrali lepo košaro za župice. V glavnem lep popoldan smo preživeli na pohurju zaključili pa na koči Pesek..................

Lp
Martin
GOBAN

blaz3k

#374