Gobarjenje 2017

Začel/a klavir, 01 Januar 2017, 00:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

robert11

pozdravljeni
namerno nisem želel prej kaj objavit, saj večina tukaj samo išče informacije. tisti ki objavljajo pa nas je zelo malo.
res je, pretekli vikend so gobe pognale kot nore. tiste številke od ta pravega gobarja so še male v primerjavi z bero nekaterih.
prejšnji petek so mi v službi sodelavci govorili, da so začele gobe rast. pa sem rekel da v tako suši to skoraj ni mogoče. nato pa je bil obilni dež v soboto zvečer in v nedeljo je bil pravi buuum z gobami. našli smo jih res za polno mizo. slika je res od te nedelje. tudi vsi ostali so mi poročali o ogromnih količinah. glede na to da smo jih toliko nabrali seveda nisem posumil da ne bi bilo res. tako smo od nedelje pa vse do danes nabirali konkretne količine gob. danes sem nabral le še starejše in večje. mladih nekako ni več, je že presuho.
tako da kdor ni ta vikend kaj nabral se prihodnji vikend ne rabi več trudit po gozdovih, ker ni več kaj nabrat. mogoče kakšne ostanke. pa ne zato ker ne bi več rastle, ampak ker so gobarji dobesedno vse prekosili in pobrali. no se pa je splačamo teh nekaj dni prehodit kilometre po gozdovih.
zanimivo da je bilo najt samo gobane. sploh nobene druge gobe pa ne. no našel sem tudi presenetljivo veliko kraljevih gobanov, pa tudi že borovega danes.
za konec pa ko sem danes prišel iz gozda sem na travniku našel še nekaj velikih gobanov. da rastejo na travniku si ne bi mislil.
pa tudi to moram napisat, glede na to da je ogromno ljudi v gozdu, ostaja za njimi tudi veliko smeti. sploh plastenke in pločevinke kar ležijo po gozdu. dajte no tisti ki to počnete malo razmislit o tem dejanju.
pa lep pozdrav,
ah ja, te gobe niso iz pohorja.
robert

robert11

pa še nekaj slik. torej danes že samo še veliki primerki.
na predzadnji sliki je 5 gobanov, na zadnji pa 8 gobanov.
lp
robert

Ta Pravi Gobar

Uli, kak se ti zdijo naše ribiške finte in laži ?  Niti niso tako slabe, kajne  ?  Robert mi jih je v nedeljo kazal pa dal so bile ful dobre ...

Gobarka89

Lp vsem!
Čestitke vsem,ki ste najdli kaj.jaz še zaenkrat nisem nič najdla pa sem bla na pohorji,v žetalah,halozah in nikjer nic.mogoče hodim napacne lokacije zaenkrat al pa je vse tak obrano da zglea šuma mrtva nevem.kar se pa tiče izdaja lokacije mislim da je vseeno,ker folk hodi vsipovsod na vsakem konci pobirajo in odnesejo vse kaj raste razn svojih smeti pa puščajo v šumah ker je težko odnest s seboj.nevem zakaj puščajo v šumi od kavbojk,tenisk,majc v glavnem ponekod leži cela garderoba,da nebi od konzerv,plastenk piksne od pira itd.in nekateri požeruhi,ki pobirajo vse pa še vedno hodijo z vrečkami tak,da taki po moji presoji nena niti malo cenijo in spoštujejo narave glavno da ma polne vrečke vsega.pa brez zamere.

      lp
              Gobarka89

Gobarka89

robert11 lepa bera ;)
      Lp
             Gobarka89

celjanka

Dobro jutro in lep pozdrav vsem.Prejšnjo nedeljo je bil na Rogli gobarski praznik.Z mamo sva šle zgodaj zjutraj gor.Jurčkov je bilo polno.V 3 urah sva nabrali dve košari.Sem hotela iz telefona naložit sliko,pa ni šlo.Ne znam pomanjšat,da bi jih lahko naložila.Naj mi prosim kdo pove.Potem pa sva šli v sredo še enkrat,hodili sva 5ur,nabrali pa eno košaro.Je pa res,da je tudi gobarjev bilo ogromno.Pa še to,če hodi kdo od vas,na Rakovec ali Skomarje,potem previdno,saj so pristojne službe že na delu.Že pišejo kazni.Srečno pri nabiranju.

Jagoda

Srečni vsi, ki ste kaj nabrali. Bravo, krasne gobe. Pri nas pa ni še nič pognalo (Dolenjska) je pa tudi res, da smo imeli najmanj dežja letos, tako da je ziher zaradi tega. Sem šla vseeno v kontrolo prejšnji vikend, ko ste nabirali, no, pa ni bilo...pa drugič.

Ale

Čestitke vsem ... na Primorskem še nič trenutno ... niti strupenih ...

Se pa sprašujem, zakaj objavljate točne lokacije najdb? Glede na to da derejo potem cele horde v gozd uničevat in smetit naravo ... saj se lahko napiše bolj na splošno - Štajerska, Dolenjska, Gorenjska, ... (potem pa naj iščejo in hodijo tisti ki čakajo samo na info, če se jim da).

Kdor rad živi z naravo, gobari in ima dar za to, ga bodo gobe same poklicale v gozd, ko bo čas za to (pravi gobarji vedo o čem govorim) ... gobar prepozna vonj in temperaturo v zraku, rastje in še milijon drugih znakov, ki mu povedo, kje in kdaj rastejo tiste gobe, ki jih želi nabrat ...

Meni osebno je bolj pomembno, da se sprehodim, razgibam, sprostim, nadiham svežega zraka ... in če zraven še kaj najdem (pa ne nujno gobe), toliko boljše.

PravaBiBa


Martin

 ;D
Pozdrav vsem
čestitke vsem za lepe najdbe.....

Tudi midva z mojo sva si dans naredila tak športni dan na Pohorju seveda košara nož obvezna.. Gobarila sva smer klopni vrh pesek gobarjev dosti ampak sva iskala bol v gostih predelih iglavja in se ,da nekaj nabrat lepih mladih gobanov...zaključila sva na koči pesek brez pohorskega piskra pač ne gre....

::)  slike sledijo
LP
GOBAN


Martin

 :o :o

Martin

 ;D ;D ;D ;D

Martin

 ;)
Še par slikc od moje..... :D :D :D

Martin

 :P

PravaBiBa

#314
Zelo lepo Martin....nekaj se na Pohorju nabere in je vse drugače kot 10 dni nazaj, ko je bilo gobarjev definitivno več kot gob....kašnihkoli gob

EDIT: moram pa dodati in komentirati naslednje. Danes sem šla v gozd, ker sem obljubila, da sestro in njenega moža, ki sta prišla iz Avstralije peljem na gobarjenje. No tale avstralec je brez besed pobiral smeti in pločevinke po gozdu celo pot gobarjenja (saj jih jaz tudi zmeraj, ampak on je to počel samoinciativno) . Nič komentiral, samo pobiral.....bilo me je sram, ker ne znamo čuvati našega bogatstva- gozda.