Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - Voly

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
11 Oktober 2016, 13:46
Sem nabiral gobe na jugu otoka Krk, res je bilo veliko črnih jurčkov, nabrali smo jih vsak dan eno večjo košaro. V nedeljo so se pojavili tudi karželjni...
#2
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
24 September 2016, 14:43
Danes sem šel pogledat v gozdove v okolici Pivke, upal sem, da bom nabral vsaj marele, če že ni jurčkov, pa nisem našel niti ene marele niti enega jurčka. Sem pa našel 15 lepih turkov za tolažbo.
#3
Takole je trenutno na Pokljuki.V ponedeljek smo našli 10 kar lepih jurčkov in  1kg lisičk. Ker je toplo in dovolj namočeno, sem računal, da bo danes (sreda) jurčkov še več, vendar sem se zmotil. Le 5 majhnih, evidentno pa je bilo, da je precej slabše kot v ponedeljek, saj je v gozdu bilo precej manj gob in že majhni jurčki delujejo nekako starikavo.
Torej, enostavno nekaj manjka, ne vem pa kaj.
#4
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
30 Julij 2016, 09:52
Klavir, hvala, sem spregledal kje Anica nabira, no Goričko je zame predaleč, bom pa konec naslednjega tedna na Pokljuki, ni vrag, da se ne bi kaj našlo, upam, da bo do takrat vsaj še enkrat pošteno zalilo gmajno, saj je presuho.
#5
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
29 Julij 2016, 12:28
Bravo Anica, res lepa bera. Seveda nam ne boš razlagala kje točno si vse te lepe jurčke nabrala, meni pa bi zelo pomagalo, če bi napisala vsaj pokrajino (recimo štajerska, gorenjska regija).
Sam nabiram gobe na gorenjskem, dolenjskem in primorskem koncu, tako, da bi mi tvoj namig lahko pomagal toliko, da bi se odpravil pogledat, če je kaj na mojih terenih.
Pa lep dan vsem gobarjem in ostalim.