Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

samantha1

jaz sem enga na poti proti avtu srečala


vinski šipek

Lep pozdrav vsem ! Sem navdušen "gobar" že več kot 20 let , zadnja leta živim v Posavju - hribi med Tržiščem in Sevnico . Situacija je tukaj trenutno približno enaka kot drugod - skoraj nič . Kakšna lisička na severnem vlažnem pobočju , ki jih raje pustim pri miru "za seme" . Pred kakšnim tednom sem na mojem priljubljenem področju videl karžlje , ki so rastli kar ob poti (pustil pri miru , zaščitenih gob ne nabiram) in enega krasnega rumenega gobana , začuda ne črvivega , ki pa je šel z mano . Danes zjutraj sva šla z mojim megascrkljanim pasjim prijateljem v gozd - seveda nič . Ob povratku pa sem na travniku skoraj pohodil majhnega travniškega kukmaka . Sem ga surovega "pohrustal" , da se vsaj spet spomnim kako dober je . Kakšnih močnejših padavin tukaj že dolgo ni bilo in spet je huda vročina , tako da vse upe polagam na sredino septembra/oktober .

frodo

Po moje že imajo danes vsi fotoaparati in telefoni možnost nastavitve datuma, je lepo če se vidi, ne pa da mora človek ne vem kaj vse odpirat, da bi ugotovil ali je fotka zdajšnja.

mato2

Pozdrav Marjeta kje si pa ti nabirala će ni skrivnost

lp mato

marjeta

Mato, gobe so bile nabrane v okolici Planine pri Sevnici - smer Bohor.

marjeta

Za vse dvomljivce...

StaneDolanc

Jaz pa mislim, da nam Mati narava pošilja jasna znamenja...Na Pokljuki naštel več kot 250 avtov.

jurčkoljub

StaneDolanc upam, da je vsak od teh 250 avtov pobral vsaj eno smet v gozdu...pol smo zmagal :police:

robert11

oj, danes sem šel malo pogledat na pohorje. peljal sem se iz ruš proti arehu in se nekje na sredini poti ustavil. v gozdu je bilo zelo suho, o kakšni gobi pa ne duha in sluha. mogoče prihodnji dež kaj premakne?
lp
robert

Belokranc

Lep pozdrav iz Bele krajine!  ;D






ROGLA

Belokranc

Kateri letni cas pa je pri vas,meni po listju deluje to  bolj na spomlad
Ali pa se motim,nevem nevem

Belokranc

Citat od: ROGLA dne 30 Avgust 2015, 08:11
Belokranc

Kateri letni cas pa je pri vas,meni po listju deluje to  bolj na spomlad
Ali pa se motim,nevem nevem

Slike narejene s telefonom ne pričarajo pravega stanja. So pa na prvih dveh slikah ajdovci, tako da spomlad že ne more bit.

TineP

Tudi jaz mam korenine iz Metlike, moja mami se je rodila v metliki in mam en kup tet pa stricov. Gmajna je tam ziher taka kot kazejo slike. Veliko je gabrov in kostanov zato je taka podlaga. Ke pa si nabirov?

Belokranc

Citat od: TineP dne 30 Avgust 2015, 09:22
Tudi jaz mam korenine iz Metlike, moja mami se je rodila v metliki in mam en kup tet pa stricov. Gmajna je tam ziher taka kot kazejo slike. Veliko je gabrov in kostanov zato je taka podlaga. Ke pa si nabirov?

Začeli so rast povsod, nabiral sem pa v okolici Črnomlja............košara v 3h, so bli večinoma zdravi in več kot polovica ajdovcev, ki rastejo v skupinah. Zanimivo, da je nekdo pomislu, da gozd na slikah ne pripada zdajšnemu letnemu času....mogoče ste preveč vajeni višjih leg =)

lp, Klemen

TineP

Gozd je sedaj sigurno tak kot je na slikah, to nisem dvomil. Jaz sem nabiral v Drasicih in malo vn z metlike, tm pri soli zavijes notr proti vikendom in mas zelo lepo sumo. Sicer grem v metliko po kostanj, pa takrat naberem se marele pa kakega jurcka. Ker pa se sedaj ne cisti vec listja v gmajni je vedno tako po tleh z listjem.