Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

slavko

Msilim, da bodo snežke še rasle. Pravzaprav še sploh niso pošteno rasle. Vendar v tem obdobju leta ne moremo pričakovati tako velike diverzitetete kot konec poletja ali začetku jeseni. Tudi tako velikih količin ne. V društvu načrtujemo še zimsko gobarjenje, 13.12., kar pomeni, da bodo tudi takrat rasle določene vrste gob.

Lep pozdrav,
Slavko

sabincica

Citat od: sabincica dne 03 November 2014, 21:32
Zdravo gobarji....
vsi obopujemo. Kaj dela močna želja po najdbi gobic, a? ☺
No včeraj sma šla na sprehod v bližini gozda, samo nisma notri zavila, je pa zato ena gospa v roki nesla 2 ful veliki in lepi marili. Sem kr mal zazevala v njo


Zdravo.


Gozd je full suh, sem pa pri svoji smreki nasla 3 marelce, ki bodejo na svet, vendar ne bo nic iz njih, ker ena ze gnije,  na drugo se je pa polz spravil
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

Martin

 
;)

Dans oče najdo enega jurčka-(borovega gobana )ta črnega trdega zdravega.-in štiri kozjenoge mesnatovce.no še rinejo na plano .

lp
Martin

Ta Pravi Gobar

GOBARJI ...

A se bi strinjali z mano, da zdaj, ko zadnja leta gozdarji puščajo vse veje po tleh - kjer pade, pade ... vidimo tudi rezultate, ki kažejo, kaka bedarija je to ?  Gledam poročila Slovenija, Italija, Švica, Avstrija - vsepovsod enako.  Plaz oziroma ogromen kup blata, poln vej in malih hlodov - torej je to en glavnih vzrokov, da se material nabere, potem pa vtrga - zamaši vse živo, pa voda dre skozi bajte marsikomu ?

Mislim, da se bo to z puščanjem vej vsepovsod po gozdovih moralo prenehat - pravzaprav sem zdaj že mnenja, da bo to moralo biti kaznovano.

Kaj menite ?

Lp,  TPG

dip08

Povsem se strinjam z tvojo ugotovitvijo,letošnji žled,posledično ne saniranje terenov,je v veliki meri pripomoglo k poplavam ki smo jim bili priča.
Mislim da je to nedopustno ,v naši ljubi sloveniji je lažje v banke metat miliarde kot zagotoviti državljanom normalno življensko in bivalno okolje.

robert11

pozdravljeni
ja, vremenske razmere in posledice ki jih imamo, so seveda posledica marsičesa. o tem bi se dalo razpravljat...........
sem bil danes malo v gozdu pa sem našel le nekaj sivk. kot kaže se bo še nekaj našlo.
lp
robert

kragulj

Tudi meni je uspelo danes po treh tednih malo v gozd. Drugega koz lisičk in lepo obarvanih gozdov, ni bilo videti...
lp,

frodo

Mogoče bodo pa sedaj pričele rasti snežke, upam da je dovolj namočeno. ???

markok


Se najde marsikaj, za november kar veliko. Na spodnji fotki je današnji ulov, 14 vrst gob, če prištejem še posušene gobane, dežnikarice in črne trobente, je bilo v juhi 17 vrst gob. Našel sem še nekaj neužitnih golobic, griv in mušnic pa 3 premajhne snežke. Sezone še ni konec :)


lukar

lepa, bravo markok.
Kaj pa si našo to vse, če lahko malo povzameš, da vidim kaj je kaj prosim. hvala

Jaz sm v šumi tut vido še bisernice in lisičke, odmrle črne trobente, pa še neke strupenjače :)
Lepo je v gozdu.
Luka

markok

#865
Na sliki so vijoličaste kolesnice, hojeve(?) in dišeče polževke, navadna in lijaste lisičke, vijoličaste bledivke, prašnice, ježki, okrasta golobica, rdečebetna polstenka, sirovke, rdečkasta trhlenka, velika tintnica in ciganček. Sicer bolj drugorazredne gobe, za juho pa čisto v redu.

bertoolin

Očitno so topli in mokri dnevi le naredili svoje. Včeraj sem poleg lisičk v gozdu (okolica Nove Gorice) našel tri mlade zdrave jesenske gobane...juhu

mika

Lepe pozdrave iz današnjega potepanja po gozdu.
Marija

kragulj

Verjetno moj zadnji letošnji goban... in lepi primerki tintnic, ki jih je vseh vrst, kar veliko...
lp,

marjeta

Pozdravljeni
Današnji sprehod po domačih gozdovih je postregel s presenečenjem. Poleg lisičk sta se našla dva mlada jurčka, pa tudi drugih gob je kar nekaj. Gre na bolje. Tam nekje okoli Miklavža pa mislim da bo (ha-ha).
Pa lep večer vsem
Marjeta