Gobarjenje 2021

Začel/a gusar76, 01 Januar 2021, 21:42

Prejšnja tema - Naslednja tema

Triglav

Pozdravljeni TopCat
Vaše fotografije so lepe, vendar za ogled ko pritisneš na povečavo enostavno prevelike, priporočam vam da si naložite programček "Deduce Photo Zice" v Trgovini Pley. Programček je zelo enostave.
LP Peter

TopCat

Citat od: Triglav dne 12 Oktober 2021, 12:18
Pozdravljeni TopCat
Vaše fotografije so lepe, vendar za ogled ko pritisneš na povečavo enostavno prevelike, priporočam vam da si naložite programček "Deduce Photo Zice" v Trgovini Pley. Programček je zelo enostave.
LP Peter

Pozdravljeni Peter!
Hvala za opozorilo in predlog!! Bom v prihodnje poleg velikosti fotografije prilagodil tudi resolucijo, da bo slika gledljiva, če se jo poveča.  ;)

Vse dobro!

janko

LP

Moja izkušnja z nalaganjem slik.. Na telefonu Samsung  je tovarniški foto program "Fotoaparat", ki je zelo omejen. Po štirih letih pa le pomislim, morda pa je na trgovina play kak program za foto, ki ponuja več možnosti nastavitev. Našel sem "Open camera" brez reklam in veliko izbire resolucij. Sedaj izberem za gobarjenje resolucijo 640x 480, format je samo 4:3. Sliko dodam obrez obdelave na forum.
Morda sem komu pomagal. Telefon pa direktno priklopim na PC odprem mapo in skopiram slike !

Janko

janko

LP

Čez vikend veliko prehodil a imel tudi malo sreče... Kostanjev je veliko, gob pa sem našel za dušo dovolj.
Nekaj slik slikano z programom "Open camera" brez obdelave.

Janko

Triglav

Nekaj pa se še vedno najde

TopCat

Pozdravljeni!

Triglav, res je!!  ;D

Sam sem tokrat sicer obiskal gozd v okolici Vodic. Veliko raznovrstnih gob. Je pa vsake vrste manjše število, tako da je potrebno narediti kak korak več, da se jih nabere več.  :laugh: So pa mi veliko veselje naredile čisto sveže in mlade sirovke - vse so bile brez enega črvička. Res so mlade in čvrste!  ::)

Vsi, ki greste še v gozd vam želim vso srečo in čim manj obljuden gozd!!

Lp.

vidak

Ta konec tedna sem pričakovala polno objav članov o uspešnem nabiranju ...
Je bilo kaj sreče?
Par znancev je potožilo da gob ni, jaz pa nimam te izkušnje.
Sem pa opazila, da zadnji dve leti o pomanjkanju gob govorijo tisti,
ki jih nabirajo na poznanih gobarskih točkah, na višjih nadmorskih višinah.
Ali je to zaradi vremena, velikega števila nabiralcev?
Jaz imam največ sreče v primestnih gozdovih in zelo, zelo redko sploh opazim sledi kakšnega gobarja.
Držim pesti, da tako ostane  ;)

Lep pozdrav vsem!


janko

LP

Super Vidak. Privoščim take novice.

Jaz ima par terenov, ki pa jih v pomankanju gob, obiskuje vedno več gobarjev od drugod. Veliko jih ima prazne košare. Se pa strinjam, da je potrebno morda tudi zamenjati terene. Morda na mali hrib v bližini, ki ni toliko znan. Če povem primer. Prejšnje leto sem jih največ dobil, ravno na Planini pod golico. To leto tu ni gob. NIČ. To se ni zgodilo v zadnjih 15 letih. Druga Lokacija so Janče, najvišja točka v Ljubljani. Tu je terenov za prehodit veliko, a so tudi zelo strmi. Tako, da moraš poznati terene... Je pa tudi naval gobarjev zelo velik. Cena gob na Ljubljanski tržnici je 40 eur, pove vse. Razvadili smo se, da imamo polne košare. To je moje mnenje in velja samo zame, da ne kdo jemal tega osebno.

Na Planini pod Golico je bila ta teden dva dni slana. Struge so suhe, vode ni. To ni v redu za naravo. Preveril včeraj !!!
Imam tudi podatek jutranja "slana" v Vodicah v sredini tega tedna. Malo je zgodaj za tak mraz, veter !
Ampak napoved je dobra, tako, da se nikoli ne ve kako bo naprej, gobarska sezona še zdavnaj ni končana...

Veliko veselja želim, pa četudi samo ob kostanju

Janko


     

Triglav

Današnji sprehod po gozdu

Ta Pravi Gobar

Včeraj bil na Pohorju malo pod Zarjo na cca 1000 m ... Ni še suho, lahko bi kaj bilo. Rastejo razne čudne meni neznane zadeve, edino rdečebetne polstence sem videl kot znano, nisem pa pobral. Nobene sledi kakih starih - ali mladih jurčkov, en mi je namreč javil da je našel 8 komadov bolj mladih tam v ponedeljek, ne verjamem ... Lepo vreme je bilo, ampak nobenega avta parkiranega ob cesti je ponavadi slab znak. Nikogar nikjer.  Gledam zdaj vreme :  Rogla 5 stopinj, veter do 91 km/h. Pohorje tam zgoraj, kako veselje pred leti, zdaj pa ne vidim več smisla tja gor hodit sploh kdajkoli za gobe.  Ste imeli drugi kaj uspeha ?  Lep pozdrav

_Klemen_

Vceraj bil na hoski strani pohorja, sicer po kostanje, ki jih je letos res v izobilju in mimogrede nasel dva lepa mlada jurcka in nekaj marel

everton

Pozdravljeni,
zdaj ko se je vreme malo poslabšalo sem si končno vzel nekaj časa za objavo fotografij jurčkov od včeraj in danes.Nič lisičk.Tu pa tam kakšen turek.
Ni bogve kaj.Čakam še na ajdovčke.
Lp

TopCat

Pozdravljeni!

Sam sem včeraj spet malce stikal po gozdu v okolici Vodic. Čeprav je cel dan po malem deževalo in sem bil na koncu premočen do gat je bilo gobarjenje uspešno. Se da še veliko najt - raznovrstnih gob. Med drugim sem našel in celo uspel nabrati že tudi prve snežke!  ;D :o Žal jih nisem uspel fotografirat, saj je bila najdba bolj naključna ob poti nazaj do avta. Poleg tega sem bil takrat že do kosti premočen in deloma premražen.

Sem pa uspel fotografirat (v prilogah) uživača, ki se je namesto sončnim žarkom nastavljal dežnim kapljicam...  8)  :laugh:

Zvrhano bero vsem!

Lp.

kobanc

Danes pa zraven kostanjev kar nekaj gob, v večini vitezovke.
Glede tistega ponedeljkovega nabiranja na Pohorju pa naj bi držalo. Tudi jaz sem zamudil.

rene

Nekaj pa se še le nabere :D
Kolko jih preštejete?




Vse nabrano danes popoldan po službi. Našlo se je tudi precej marel.
Lp ;D