Majniška lepoglavka

Začel/a klavir, 07 November 2017, 20:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Pozdrav.

V maju sem prvič našel majniško lepoglavko. Zgodilo pa se je, da so šele zdaj prišle na vrsto iz skrinje. Presenetilo me je, da nekako niso bile čisto takšne kot sem si predstavljal. Okus je bil kot bi si v omako nasul ogromno moke, potem pa so bile še vlaknaste. Kot bi jedli močnate copate. Ker gre za izredno iskano in plemenito gobo, mora krivda najbrž biti na moji strani. Zato bi vprašal srečneže, ki ste že pokusili to gobo (po mojih izkušnjah jih namreč ni prav lahko najti), kaj bi utegnilo iti narobe. Morda se ne smejo zamrzovati?(seveda so bile prej prekuhane). Ali pa so primerne samo za določene recepte (omaka je bila sicer pripravljena prav po receptu za te gobe)? Kot večina gob v tistem času so bile pač tudi črvive, ampak to me še nikoli ni motilo.(?)

lp