Gobarjenje na Gorenjskem 2017

Začel/a šampion, 20 September 2017, 15:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

šampion

Pozdravljeni gobarke in gobarji iz Gorenjskih koncev!
Ker nihče ne odpre teme za naše konce jo odpiram jaz.
Če kdo ve kako je z rastjo jurčkov v Besnici in na Jelovici naj napiše.
Hvala

sistemc

Spoštovani Šampion (do sedaj sem bil mnenja da zgolj "Maribor - šampion" pali),

Saj bi povedal o rasti gob na Gorenjskem kako, ampak geografsko nisem čisto prepričan, ali Gameljne sodijo na Gorenjsko, ali Notranjsko, ali osrednje-slovensko, nove teme pa se mi ne da odpirati. Smo že tako ali tako majhna dežela, da deliti na mikrolokacije ni primerno.

Vsekakor, petek, Kočevski rog, prihajam!

Z odličnim spoštovanjem,

Janko


V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.

alexa

poljanska dolina, danes priblizno 50 jurckov in 3 lisicke :)

McBobo

No, zdaj pa tudi pri nas na severnem Gorenjskem rastejo gobe (od Radovljice do Jesenic); na nm 600m. Danes nekaj nad 1kg jurčkov in 1kg kostanjevk, par lisičk. Bilo je še sončno in toplo, tako da jutri še enkrat v akcijo. Še eno tako rundo, pa bomo preskrbljeni za letošnje leto z gobami; 2-3kg imamo pa zadosti, kolikor jih mi pojemo. Večina je bila ravnokar vložena, slabši se že sušijo v sušilcu za sadje in gobe.

janko

LP

Torej pod Golico ni nič.

Janko

šampion

Pozdravljeni!
Tudi sam sem danes nabiral v Poljanski dolini cca 3 kg očiščenih jurčkov in nekaj lisičk, rast se po mojem mnenju ravno začenja, jurčki so majhni, predvsem ajdovčki. Rastejo pretežno ob gozdnih poteh, saj jih je v listju in med borovničevjem nemogoče najti, ker so premajhni. Zanima me če kdo ve kako je z rastjo na Jelovici.
Lp

habibelmur

Zdravo, mene pa zanima kaj je to za gob in če so užitne?
Podobne so jurčkom ampak me moti njihova rahlo obarvana rumena barva in klobuki so precej temno rjavi.
Robi

Lojze07

So užitne, dobre, kostanjeve polstenke oz. kostanjevke.

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

markok

Jaz grem vsako sezono za par dni nabirat gobe na Uskovnico in Pokljuko, letos sem bil od srede do sobote. Živa katastrofa :( :( :(. V četrtek na Pokljuki (za kasarno) absolutno nič, same stare gobe, novih nič, verjetno zaradi nizkih nočnih temperatur (+2 stopinji). Na Uskovnici bolje, veliko marel, sirovk, samo 2 gobana. Se pa začenja rast drugih gob. In medtem ko sem jaz po Pokljuki štel smreke, so moji prijatelji in sorodniki po dolini pobirali gobe kar tako, bay the way... Jutri grem pa na Dolenjsko, upam da je še kaj ostalo za mene...