Lisičkin golaž po dunajsko

Začel/a sistemc, 14 Julij 2017, 12:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

sistemc

V času sezone je v Avstriji zelo pribljubljena jed lisičkin golaž na nebroj načinov in ga strežejo v večini restavracij ter pivnic. Osebno mi je najbolj všeč lisičkin golaž po dunajsko in sem nekoč prosil kuharja v restavraciji za recept, ki ga sedaj delim z uporabniki foruma.

1. Očistite lisičke - po možnosti naj ne bodo mokre.
2. Stopite maslo v ponvi ter prepražite na majhne kocke narezano čebulo, potresete z mleto papriko in pražite v rahlo porumenelo ter nato dodajte limonin sok. (praženje naj ne bo predlogo, ker sicer mleta paprika zagreni)
3. Dodajte ter prepražite lisičke in začinite s poprom ter soljo ter nato kuhajte približno pet minut. Nastane veliko tekočine.
4. Ocedite lisičke ter jih dajte na stran. V tekočino vmešajte moko ter kislo smetano in na kratko kuhajte, da se zgosti.
5. Ponovno dodajte lisičke ter po potrebi dosolite ali popoprate.
6. Dodajte preostanek kisle smetane ter peteršilj in kratko kuhajte.


Sestavine za 4 porcije:
50 g masla
1 kg lisičk
1 jedilna žlica moke
1 ščepec mlete sladke paprike
1 jedilna žlica peteršilja
1 ščepec soli in popra
500 g kisle smetane
1 čajna žlička limoninega soka
150 g čebula (najboljša je mlada)


Z odličnim spoštovanjem,

Janko




V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.