Sušenje gob

Začel/a schmex, 17 November 2011, 15:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Sedaj bi še sam vprašal,če se je komu že posrečilo sušenje lijastih lisičk,ki jih obilneje najdem na Pohorju. Doslej smo jih le zamrzovali.

Lp

klavir

Si bom kar sam odgovoril... ;D Lijaste lisičke imajo suhe podoben okus kot žolte,nekoliko pikantnega,meni je to všeč. Smo si pa danes popestrili okus gobjega golaža z vegeto, pa ne s tisto iz trgovine,ampak z gobo vegeto, natančneje suho in zmleto mekinasto mlečnico. Ščepec takšne vegete,potrošene v krožnik,izboljša okus še tako dobre gobje jedi. Se splača poznati ;)

enastajerka

No da se v tej temi svoj kozarcek pristavim :D
Jaz sem lani prvic lisicke susila in so mi bile vsec, ceprav imajo po susenju res nekako drugacen okus kot sveze in se tudi res tezje zmehcajo med kuhanjem kot pa npr.jurcki. Tako sem jih letos spet posusila....
Ker imam zmrzovalnik ze prakticno poln gob, sem letos se vec gob posusila kot kdaj prej - tudi cigancke, lijaste lisicke in tudi mekinasto mraznico, ki je bila ravno prej omenjena... poleg tega se brezovo odpadljivko, ker naj bi bila zdravilna in naj bi povecevala odpornost...ravnokar si kuham cajeka iz nje :)))
Skratka letos bom vecino gob prvic poskusila posusenih...bom porocala (do zdaj jih se nisem poskusila, ker se imajo po mojem prevec svez okus...me bolj zanima kaksne bodo cez par mesecev....)
Sicer sem pa lani tudi golobice posusila in tudi ni bilo slaboi - le nekoliko trde so in vonj mi ni bil prevec vsec...a jaz itak skoraj vedno mesam razlicne gobe skupaj in potem mi je vedno vsec tista mesanica, tudi ce mi posamezna goba morda ne bi bila tako...
No sem pa letos tudi prvic zmlela jurcke in cigancke v prah...teh sem pac mela najvec, pa sem si rekla bom sprobala letos...:))
Skratka za letosnjo zimo ze imam fajn zaloge :P