Rešitev, kadar zafrkava forum s prijavo

Začel/a klavir, 01 Januar 2017, 01:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Pozdravljeni.

Kar pogosto se zgodi, da ne moremo odpreti nove teme ali odgovoriti na staro, saj nas strežnik avtomatsko odjavi, ko kliknemo na eno od štirih glavnih generalnih tem v forumu - najpogosteje pač na nabiranje gob (vem, da se to ne dogaja samo meni). Tokrat me pa res ni pustilo neprizadetega, čeprav ni moja krivda, in sem tako dolgo iskal, da sem našel rešitev, kako vseeno objaviti post. Če lahko vidite sporočilo, pomeni, da mi je uspelo. Podajam še način, kako to gre, da vam bo lažje, kadar se to zgodi. Dva načina sta, namreč ali želimo odpreti novo temo ali zgolj odgovoriti v obstoječo. Lažje je odpreti novo temo (a temu se sicer poskušamo izogibati zaradi kopičenja).

ODPIRANJE NOVE TEME:

-prijava
-gremo v razdelek "nabiranje gob" (ali enega od ostalih treh), avtomatsko nas odjavi
-nad temami je eden od modrih oblačkov "odgovori". Kliknemo.
-Nad tem se pojavi desno "nova tema" in dela

ODGOVOR V STARO TEMO (navadno bolj uporabljano)

-prijava
-gremo v razdelek "nabiranje gob" (ali enega od ostalih treh), avtomatsko nas odjavi
-nad temami imamo moder oblaček "začel"-namreč, kdo je začel posamezne teme. Pod njo so imena članov foruma. Kliknemo na ime tistega, ki je začel temo, v katero bi radi odgovorili. Pojavi se splošni profil te osebe.
-kliknemo "pokaži zadnji prispevek te osebe" spodaj v modrem
-pojavi se nabor prispevkov te osebe, od zadnjega proti prvemu. Poiščemo prispevek, ki je bil pisan v nam iskano temo
-kliknemo odgovori

Očitno je to pogosta napaka, saj ne pomaga, če greš na drugi računalnik. Tako da je to dobro vedeti...

(V resnici nas seveda ne odjavi, ker če se sploh ne prijavimo, ne moremo urediti nič. Tako da morebitna zloraba s strani neregistriranih ni mogoča)

klavir

Mimogrede posredujem še eno uporabno informacijo z interneta, kako narediti hipervezavo, ki jo lahko uporabimo namesto citiranja v forumih, pa tudi za podobne namene. Na kratko povedano, gre za način zapisa neke besede ali skupine besed, da le-ta postane "link" (hekerji to zlorabljajo za skrite reklame). Programersko je zadeva uravnana s kodo, ki jo načeloma forum in podobne strani prepoznajo. Čisto enostavno je. Zapišemo ali še raje kopiramo točen internet naslov povezave, na katero želimo, da obiskovalec lahko dostopi (NASLOV), vpišemo pa tudi kodno BESEDO, ki je del teksta. Obrazec je:

[URL NASLOV]BESEDA[/URL]
( Med URL in NASLOV je znak =, jaz sem ga moral izbrisati, saj se sicer avtomatsko pokaže koda, ne vidi pa se zapisa... ;)

Na primer: Zimska panjevka je zanimiva vrsta gobe, saj raste pozimi. Njen opis najdete  tukaj

Nekateri forumi ponujajo tudi bližnjice, sam še tega tu nisem odkril. 

Uporabna malenkost...verjetno vas večina že itak ve za to :)

lp