Gobarjenje 2016

Začel/a kragulj, 03 Januar 2016, 08:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

kragulj

Nekaj današnjih, poletnih in en borov...

leamarija

Lepe gobice.Čestitke vsem,tud jaz sem včeri eno najslabših,a je preveč suho bo treba počakati na dež

marjeta

Lep pozdrav vsem in čestitke za nabrano. Tudi midva sva se v nedeljo malo po Resevni sprehodila, pa ni nič. Bo potrebno na kar pošten dež počakati.
Marjeta

gal

Pri nas v Lj. ni še nič. S sinom sva šla prejšnji teden v gozd in sva našla 1 lisičko. Sva hodila preverjat na dva dni če je kaj zrastla pa ni nič efekta. Bom šel danes še enkrat pogledat, če je še tam. Samo da najprej neha deževat

robert11

joj gal, ta stavek pa je dober "samo da neha deževat"
pri nas pa sploh ne dežuje in je v gozdu prav suho, tako da mi že kar prosimo naj začne deževat.

lp
robert

msimerus

Gal...tudi v okolici Ljubljane se prebuja...danes tudi jaz našel prvega, pa kar dosti malih lisičk...borovnice pa so že za nabirat :)




Sent from my iPad using Tapatalk

brincelj

Lep gobarski pozdrav vsem strastnim gobarjem!Letos se oglašam prvič,da se še jaz malo pohvalim.Po objavah g.Anice,sem bila prejšnji vikend oz.v soboto na Goričkem.Kljub rahli suši sem nabrala nekaj prečudovitih borovih gobanov in kakšne pol kile lisičk. Pet precej velikih gobanov sem morala pustiti v gozdu,ker so bili v njih neki črni hrošči,ki so jih čisto "zmleli" od znotraj,tako ,da so se kar sesedli.Vse,kar sem nabrala je bilo zdravo,nič črvivo! Slike bom poslala naknadno,ker jih jaz ne znam,pa moram počakat na sina,da mi to uredi:Veliko užitkov in oster pogled v gozdu želim vsem!!

rare

Citat od: msimerus dne 01 Junij 2016, 21:31
Gal...tudi v okolici Ljubljane se prebuja...danes tudi jaz našel prvega, pa kar dosti malih lisičk...borovnice pa so že za nabirat :)




Sent from my iPad using Tapatalk

Arduh da grem dans pogledat u hosto! Na katerem koncu pa je ta "okolica Ljubljane" če ni skrivnost?

msimerus

Janče


Sent from my iPhone using Tapatalk

PrviProgram

Pohorje, 400 m Maribor okolica, se je žačelo :D

robert11

pozdravljeni
sem danes obiskal naše gozdove pa sem bil prav jezen na tiste "gobarje". pa saj se že od daleč vidi da imajo rdeči kocen in da to niso tisti "pravi" gobani. a jih je potrebno res vse zruvat in uničit? očitno taki gobarji tudi obstajajo.
drugače pa jurčkov nisem našel, sem pa bil zelo vesel najdbe celega debla bukovih ostrigarjev.
lp
robert

msimerus







Se dogaja v gmajni...se pozna da skoraj vsak dan pada....kar naj

Gobarka1983

Iz današnjega sprehoda, dokaz da se tudi koroška "prebuja"  :) Presenečena, ponavadi smo prve našli od julija dalje...kakorkoli sladica bo. :P

klavir

Tudi sam potrjujem, da se dogaja. Sem šel na Goričko, kjer nekako še ni bilo veliko, mogoče ena goba na četrt ure ali kaj takega... Lisičke, golobice, bisernice. Jurčkov jaz tako ne najdem, zato niti ne hodim s tem namenom v šumo:). Nato pa mi je za Kuzmo nazajgrede nekako uspelo zaviti desno in na lepem sem se znašel v Avstriji, kar sem opazil po nemških imenih krajev. Še dobro, da sem šel tja, ker sem nato naletel na bolj listnate gozdove kot na Goričkem, kjer prevladuje rdeči bor, v listnatem gozdu pa na začetku sezone gobe raje zrasejo - no, tam je bilo malo morje najrazličnejših vrst golobic in bisernic, nenavadno veliko gob za ta čas. Naprej pa nato spet nič posebnega. No, lepo...