gobe.si
20 januar 2018, 17:23 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pražena svinjina z zimskimi panjevkami in mlado koruzo  (Prebrano 162 krat)
klavir
Sr. Member
****
Objave: 465


Ogled Profila Email
« dne:: 07 januar 2018, 20:35 »

Zame eden najslajših gobjih receptur...

Sestavine:

5 strokov česna
1 velika čebula
Pol konzerve koruze
Nekaj v kis vloženih koruznih storžkov
Sojina omaka za okus
Po želji žlička mletega suhega česna
200g zimskih panjevk ali v trgovini kupljenega gojenega različka enokitake (Flammulina velutipes)
Sol in poper
Žlička sladkorja
Pol kilograma svinjskega (ali kakšnega drugega) mesa
Olje

Na hitro prepražimo meso.
Dodamo česen in čebulo, pražimo še dve minuti.
Priložimo še mlado koruzo, žličko sladkorja ter suhi zmleti česen.
Takoj zatem dodamo še gobe in koruzne storžke ter pražimo do mehkega.

Predlog za prilogo: jajčni vlivanci ali kakšna druga priloga.


Z veseljem dovoljujem, da se prevod recepta doda v arhiv kulinarike spletne strani Gobarskega društva Lisička.

Originalni recept v angleščini, kakor tudi še 253 drugih receptov za pripravo prav teh gob, najdete na

https://cookpad.com/us/search/enokitake

Dober tek!


Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Stran je bila ustvarjena v 0.028 sekundah z 17 povpraševanji.