Red mora bit - ali kaj sodi v posamezno temo

Začel/a sistemc, 26 Junij 2017, 13:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

sistemc

Spoštovani gospod Slavko ter ostali upravljalci foruma, spoštovani uporabniki foruma ter spoštovani obiskovalci foruma!

Nekaj let že spremljam ta forum, na razstavah sem se srečal tudi z gospod Slavkom - vsa čast njemu ter ekipi upravljalcev foruma, ki nesebično dajejo svoje znanje, energijo in čas v izobraževanje ter osveščanje gobarjev ter vseh, ki bi morda to šele radi postali. Do sedaj nisem čutil potrebe po tem, da se oglasim na forumu, svoje gobarske uspehe ali neuspehe držim zase ter mojo družino, kot nek del osebnega intimnega prostora. Sedaj se moram oglasiti, ker prihaja nekako do razvredonetenja vloženega truda.

Nomen est omen - ali: kaj to je, ime pove.

V forumu so odprte teme, kot naprimer: "Gobarjenje 2017", "Determiniranje 2017" itd. Prav nobenega smisla ni v tem, teme postanejo nepregledne, vsebina za bralca zgolj določene teme nezanimiva, da se v popolnoma jasno imenovanih temah piše o štirikolesnikih, zakonodaji, inšpektorjih, ostalih gozdnih sadežih itd. Prav tako ni smiselno, da vsak po mili volji odpira novo temo za determiniranje ene gobe.

Predlagam, da se po potrebi odprejo nove teme, naprimer: Gozdni sadeži 2017 (pisanje o borovnicah, malinah, kostanju itd.), Zakonodaja 2017 (pisanje o omejitvah v kilogramih, inšpektorjih, štirikolesnikih itd.), verjetno bi se našla še kakšna tema.

Apeliram tudi na posamezne uporabnike, da se med seboj ne obkladajo z neprimernimi vzdevki ter komentarji. Prepogosto pozabljamo, da v resnici nista dva svetova (to je bila nekoč reklama Telekom), virtualni ter realni, pač pa je svet samo eden in se moramo obnašati spoštljivo, brez skrivanja za neko navidezno resničnostjo ter anonimnostjo.

Z odličnim spoštovanjem vsem,

Janko
V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.

Andrej Banko

A veš, da mene tudi precej motijo stvari, ki si jih naštel. Sploh to, da ogromno ljudi, predvsem novih obiskovalcev,
takoj odpira nove in nove teme, v katerih sprašujejo, katere gobe so našli. Očitno ogromno ljudi ne razume besede "determiniranje" !  :P

Ampak kot kaže so se upravljalci foruma odločili, da bodo prijazni in strpni do vsega tega.
Kljub temu, da zaradi tega razdelek "Nabianje gob" postaja nekoliko manj pregleden.
V ostalih treh razdelkih foruma so zadeve precej bolj pregledne in na mestu.

Morda bi bil zanimiv še 5. razdelek v forumu, kjer bi posamezna vrsta gobe imela svojo temo in bi se pogovarjali le o tej vrsti.
Npr. : Orjaški dežnik, modrikasta golobica, rumeni ježek, borov goban ...
Ali bi bilo to že preveč zakomplicirano ? Ne vem, mogoče ?!

Srečno !

sistemc

Spoštovani Andrej Banko,

Morda skupaj prepričava upravljalce foruma, da odprejo še peti razdelek - vse ostalo. To običajno ima večina forumov.

Z odličnim spoštovanjem,

Janko

V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.