Videoposnetki (gobarjenj)

Začel/a klavir, 15 Avgust 2017, 20:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Pozdrav.

Včasih v gozdu poleg fotografij napravim še kakšne kratke videoposnetke, dva enostavna sem dolgo nazaj objavil, tretjega od lani pa ne morem, rad bi namreč prej združil dva kadra (jasno, ker ne snemam neprekinjeno). To pa že več ne gre. Lahko ju objavim kot dva ločena videoposnetka, kar je v tem primeru brez zveze, združiti pa ju ne gre. Z Windows movie makerjem (wmm) tudi ne bo šlo, ker mi ne zazna formata .mov. Sem ga še z nekim converterjem celo uspel spremeniti v mp4, pa ni nič boljše, le neke nove viruse sem fasal. V mpg pa ni uspelo. Pa saj tudi če bi mi uspelo, ne vem, če bi v wmm nato kaj opravil. Je še kakšna rešitev ali mogoče kakšen drug program, ki dopušča urejanje .mov? Saj ni mogoče, da bi bilo tako težko dva kadra spraviti v enega, da se že skoraj tri ure ukvarjam s tem, pa ne bo nič iz vsega, hah? Rad bi še dodajal zvok, ampak to ni nujno, ker je najbrž še bolj zapleteno od tega.

Če zna to na milijone uporabnikov youtuba po svetu, res ni nujno, da bi ravno jaz bil manj inteligenten od prav vseh njih. Zato še vedno mislim, da se to da naučiti :) Vidim pa, da rabim pomoč, vsaka bo dobrodošla.

hvala

lp,ivan

BubikolRamios

Malo sem pogledal, po moje se to da naredit kar znotraj youtube

1.Odpreš en video ki si ga že naložil
2. takoj spodaj je gumb: Video manager  (The video editing tools require a modern version of Flash to be installed)
3. Levi stolpec: create/video editor ...

janko


JanMitchell

Hvala za koristne informacije

JanMitchell

Po mojem mnenju je najbolj user friendly oziroma najenostavneje, če enostavno video naložiš na svoj Youtube kanal. Pri tem moraš biti pozoren, da ko je posnetek naložen izbereš možnost, da je video in njegova VIDEOPRODUKCIJA zasebna in dostopna le z linkom, ki ga ciljnim uporabnikom pošlješ sa. Na ta način imajo tako do posnetka dostop le osebe, ki si jim delil link do videa. Mone alternative so še WeTransfer in google drive, kjer lahko naletiš na oviro pri velikosti videa, ki ga pošiljaš.

janko

LP

Video je tudi uporaben, ker je poleg tudi zvok ! Z posnetki gob, ne vidim kake dodane vrednosti... Sam sem osebno še vedno za eno, dve, tri, dobre fotke ... Ta lahko pove veliko več kot film. Opažam na družbenih omrežjih veliko neokusnih animacij, kot da ni kaj lepšega za napisati, sporočiti... Ja to je moje mnenje.

Janko