Nabiranje gob na Gorenjskem 2016

Začel/a šampion, 07 Junij 2016, 20:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

MIČO

#30
Pozdrav

Ne vem kje jih nabirate?Letos sem v dobrih dveh tednih nabral že cca 13 kg lisičk!Se ne spomnim da bi jih kdaj toliko nabral.

lp MIČO

marusa111

Jaz tudi vsak dan naberem za dobro večerjo večinoma lisičk ampak rastejo samo na najboljših koncih. Ponekod pa lahko hodiš 2 uri in ni za pol košarice ali sploh nič. Nabiram pa na različnih koncih zaenkrat bolj poljanska, selška dolina, besnica,... in na različnih višinah. Problem je edino v tem, da na nekaterih koncih ni niti 1 gobe ponekod pa se hitro najde zmerna bera.

mušnica3

Še vedno zelo skromno v gozdu. Včerajšnja Pokljuka skorajda brez gob, le peščica lisičk in dva manjša jurčka. Počakajmo še malo.
Lep pozdrav,
mušnica3

TineP

V soboto bil v besnici, nemiljah in jamniku. Popolnoma nic. Manjka toplo vreme.

Voly

Takole je trenutno na Pokljuki.V ponedeljek smo našli 10 kar lepih jurčkov in  1kg lisičk. Ker je toplo in dovolj namočeno, sem računal, da bo danes (sreda) jurčkov še več, vendar sem se zmotil. Le 5 majhnih, evidentno pa je bilo, da je precej slabše kot v ponedeljek, saj je v gozdu bilo precej manj gob in že majhni jurčki delujejo nekako starikavo.
Torej, enostavno nekaj manjka, ne vem pa kaj.

Ma Re La

Danes sem bila v Besnici pri ribogojnici, rezultat ena pest lisičk na bregu ob poti. Kaj pa na Jelovici, ali se tam kaj dogaja?
LP

lukar

Sam sem tut na pokljuki le stare lisičke našel. Je pa res da ne poznam placov.
Lukar

srf

Nekaj se je začelo dogajati

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk


veki

BRAVOOOOOOO res veselje pogledati

dverbnik

Na jelovici ni nič 7km dva mala jurčka-- kasneje

srf



Še malo lisičk

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk


Triglav

Današnja bera nekaj marel, malo lisičk, in turek

kripta

Pokljuka danes na višini med 900m in 1400m nič...

gal

Naša mala ekipa, gre pa danes malo preverit na Pokljuko. Mogoče pa najdem prvega letošnjega jurčka, čeprav kakor tukaj pišete, gremo očitno na izlet. Poročam popoldan

RockyIV

Pozdrav,

Danes na Pokljuki, dva mlada jurčka in dva stara, kakšen kilogram lisičk in tole, spodaj na sliki. Nisem prepričan ampak prosim če lahko odgovorite ali je to Gozdni kukmak- šampinjon?
Mogoče g. Slavko.

Najlepša hvala.