Zdravilne gobe in 100 okusnih gob Slovenije

Iz založbe Narava (www.narava.si) sporočajo, da je pravkar izšla nova knjiga z naslovom Zdravilne gobe in 100 okusnih gob Slovenije domačega, slovenskega avtorja Branka Vrhovca.

Branko Vrhovec se resneje z gobami ukvarja že dobri dve desetletji in ima najvišji možni strokovni gobarski naziv v Sloveniji – to je determinator mentor. Je avtor številnih poljudnih člankov na temo višjih gliv in strokovni sodelavec na številnih gobarskih prireditvah v Sloveniji (3.5. je predaval tudi v našem društvu) in v sosednji Hrvaški.

Priročnik obravnava preko sto v Sloveniji rastočih gob in nas na razumljiv način seznani z zanimivimi podatki o posameznih vrstah gob:

  • o običajnih letnih časih rasti gobe
  • o njenih značilnostih ( višina, širina, skupina…)
  • dodan je podroben opis barve in vonja mesa gobe
  • spoznali bomo uporabnost gobe v kuhinji in kulinarične posebnosti
  • opozarja nas na posamezne zdravilne učinkovine gob
  • opozarja nas na možne zamenjave s podobnimi gobami

Knjiga je izšla v nakladi 1500 izvodov, mehka vezava, 152 strani, z odličnimi fotografijami avtorja knjige, cena 14,90 Eur. Knjigo lahko naročite direktno pri založbi Narava na e-mail: prodaja@narava.si

Login

Page last modified on julij 11, 2017, at 12:16
 

© 2005-2018, Gobarsko društvo Lisička Maribor.
Ta spletna stran je last imetnika domene gobe.si, ki spletno mesto tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletnem mestu je dovoljeno reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja lastnika domene gobe.si. Po svojih najboljših močeh se trudimo, da na spletnem mestu objavljamo le prave in ažurne podatke, vendarle pa ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov in povezav. Prav tako ne prevzemamo nobene odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe datotek in podatkov, objavljenih na tem spletnem mestu ali začasnega nedelovanja spletnega mesta. Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev naših spletnih straneh zelo pomembna. Zato ne zbiramo nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani gobe.si. Gobe.si si pridržuje pravico do spremembe vseh podatkov, ki so objavljeni na tem spletnem mestu. Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Stran generirana v 0.081 sekundah.