Kdo smo

Gobarsko društvo Lisička Maribor je neprofitno društvo, ki temelji predvsem na delu prostovoljcev.

V našem društvu je veliko pozornosti namenjeno strokovnem delu:

 • večkrat letno imamo srečanja - predavanja s projekcijo, kjer člani spoznavajo gobe,
 • vsak mesec imamo srečanja - ekskurzije v gozdove (pričnemo pomladi, zaključimo pa pozno jeseni), kjer se člani v živo seznanjajo z vsemi lastnostmi gob ter tako povezujejo teorijo s prakso,
 • izvajamo razstave gob, praviloma v času optimalne rasti gob (september, oktober),
 • izvajamo delavnice uporabe mikroskopov za preučevanje gob,
 • izvajamo preučevanje gliv z mikroskopi, enkrat tedensko, po programu dela,
 • izobražujemo izvedence za samonikle gobe - determinatorje,
 • izvajamo strokovne projekte,
 • strokovno pomoč nudimo tudi drugim gobarskim društvom.

Prednosti organiziranega gobarjenja pod strokovnim vodstvom so očitne, kažejo pa se v tem, da zaradi resnega in temeljitega pristopa ter strokovnosti pri spoznavanju gob med članstvom dosedaj ni bilo zastrupitev z gobami.

Prav tako se družimo z drugimi gobarskimi društvi v Sloveniji, saj smo aktivni tudi na področju rekreativnega in kulturnega udejstvovanja svojega članstva na izletih in drugih gobarskih srečanjih.
Osrednja prireditev Gobarskega društva Lisička Maribor je razstava svežih gob, ki poteka v času optimalne rasti gob, to je septembra in oktobra.

Leta 2007 je Ministrstvo za okolje in prostor našemu društvu potrdilo status društva v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave.

Kontakt

Predsednik: Slavko Šerod

Blagajnik: Bojan Gergič

Tajnica: Mateja Gumilar

V primeru vprašanj, predlogov, pripomb, informacij o včlanitvi v društvo in podobno lahko komunicirate na naslednje načine:

 1. e-pošta: gdlmb1@gmail.com
 2. GSM: 040 717 995
 3. forum na naši spletni strani
 4. obrazec spodaj
Vaš email:
Zadeva:
Sporočilo:

Login

Page last modified on december 08, 2017, at 10:07
 

© 2005-2018, Gobarsko društvo Lisička Maribor.
Ta spletna stran je last imetnika domene gobe.si, ki spletno mesto tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletnem mestu je dovoljeno reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja lastnika domene gobe.si. Po svojih najboljših močeh se trudimo, da na spletnem mestu objavljamo le prave in ažurne podatke, vendarle pa ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov in povezav. Prav tako ne prevzemamo nobene odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe datotek in podatkov, objavljenih na tem spletnem mestu ali začasnega nedelovanja spletnega mesta. Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev naših spletnih straneh zelo pomembna. Zato ne zbiramo nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani gobe.si. Gobe.si si pridržuje pravico do spremembe vseh podatkov, ki so objavljeni na tem spletnem mestu. Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Stran generirana v 0.059 sekundah.